H νέα BMW Σειρά 3 βάζει στο στόχαστρο την Tesla

Σχετικά άρθρα

bmw-3series-4

BMW ετοιμάζει επίθεση σε όλα τα μέτωπα, καθώς με τη νέα Σειρά 3 εκτός από τις Mercedes C-Class, Jaguar XE, Audi A4, Alfa Romeo Giulia έχει σκοπό να να αντιταχθεί και στο επερχόμενο Tesla Model 3.

H νέα πλατφόρμα CLAR (Cluster Architecture), που έκανε το ντεμπούτο της στη νέα 7αρα, έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει πλήρως ηλεκτρική μετάδοση, κάτι που η 3αρα θα εκμεταλλευτεί για να “κόψει τον αέρα” της Tesla.

H G20, όπως είναι η κωδική της ονομασία, θα προσφέρεται με τον γνωστό 3κύλινδρο 1.5-λίτρων βενζίνης στα 136 άλογα, με τον 1.5-λίτρων diesel με τα 114 και στην αιχμή του δόρατος θα υπάρχουν οι 2-λιτροι diesel, που θα κυμαίνονται από τα 117 μέχρι τα 218 άλογα.

Πέρα από την plug-in υβριδική έκδοση, θα υπάρχει και πλήρως ηλεκτροκίνητη με πιθανότερο powertrain μια μπαταρία ισχύος 90kWh και αυτονομία κοντά στα 300 χιλιόμετρα, με το νέο μοντέλο να αναμένεται το 2018.

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να ρίξει το βάρος κατά 80 κιλά, ώστε να σταθεί απέναντι στο hype που έχει δημιουργήσει η Giulia, και να διατηρήσει τα γνωστά δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Η CLAR υποστηρίζει τη χρήση ανθρακονημάτων στις κολώνες του σασί, τα πλαίσια των θυρών και το τούνελ μετάδοσης, με τους Βαυαρούς να δηλώνουν πως η νέα 3αρα θα πάει κατευθείαν στην κορυφή της κατηγορίας όσον αφορά τα οδηγικά χαρακτηριστικά.

ΠηγήAutoexpress

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η νέα BMW M5 σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς της M5, με το αυτοκίνητο να είναι plug-in υβριδικό και να συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8...

Η BMW i5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η BMW i5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...

BMW XM by AC Schnitzer

Η AC Schnitzer μας δείχνει την πρόταση της για την BMW XΜ. Τοποθετεί ζάντες 23" και χαμηλότερη ανάρτηση κατά 2 - 2,5 εκατοστά, αποστάτες...
Autoblog.gr