Τelelaser, γνώρισε τη νέα γενιά καμερών ταχύτητας

Σχετικά άρθρα

A_eff02b50f3-2

Αν είσαι από αυτούς που νομίζουν ότι θα δεις εγκαίρως μια κάμερα ασφαλείας και θα κόψεις ταχύτητα, ώστε να είσαι στο νόμιμο όριο για να μην δεχτείς κλήση, είναι δεδομένο ότι θα “χάσεις” αν οδηγήσεις στην Ιταλία.

Ο λόγος απλός, καθώς οι γείτονες εκτός από τις κλασικές κάμερες, διαθέτουν πλέον και τις συσκευές telelaser. Αυτές έχουν την δυνατότητα να εντοπίσουν αν ένα αυτοκίνητο τρέχει σε απόσταση έως 1,2 χλμ μακριά.

Το νέο τεχνολογικό εργαλείο της ιταλικής αστυνομίας επιτρέπει ακόμα να ελέγχει αν ο οδηγός δεν έχει φορέσει την ζώνη ασφαλείας, κάνει χρήση του κινητού του τηλεφώνου, ή ακόμα βγάζει φωτογραφίες.

Αν αναρωτιέσαι πως λειτουργεί, σου αναφέρω ότι η συσκευή τοποθετείται στην άκρη του δρόμου και κάνει χρήση μια μικρής κάμερας, που χειρίζεται από τον υπάλληλο της τροχαίας, ο οποίος σημαδεύει ένα αυτοκίνητο και λαμβάνει τα δεδομένα του εντός δευτερολέπτων. Εκτός αυτών, όμως, κάνει λήψη φωτογραφίας εντός του αυτοκινήτου.

Ήδη πολλές πόλεις της γείτονος έχουν προμηθευτεί τις telelaser, κάτι που όπως φαίνεται θα αλλάξει ριζικά την οδήγηση.

Πηγήtoday.it

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...