Ο Alonso ερευνά το ενδεχόμενο αποχώρησης του από την F1

Σχετικά άρθρα

Fernando-Alonso-McLaren-Honda (1)

Ο Ισπανός πιλότος της McLaren-Honda μας έχει συνηθίσει πλέον στα παράπονα, είτε αυτά αφορούν στο power unit της Honda αλλά και την όλη φυσιολογία του μονοθέσιου της ομάδας είτε στους κανονισμούς που επικρατούν στο άθλημα.

Αυτή την φορά ο Alonso σε συνέντευξη του να επισημαίνει πόσο αντί-αγωνιστικοί είναι οι υπάρχοντες κανονισμοί και πως εάν το άθλημα δεν γίνει τόσο ενθουσιώδης όσο συνήθιζε να είναι, τότε σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης του με τον ίδιο να δηλώνει:

Δεν είμαι καθόλου χαρούμενος για κάποια πράγματα που συμβαίνουν, δεν μπορούμε ποτέ να οδηγούμε τα αυτοκίνητα στο πραγματικό όριο τους, δεν μπορούμε ποτέ να επιτεθούμε όσο θα θέλαμε καθώς τα ελαστικά δεν το επιτρέπουν, εφόσον αν πιέσουμε υπερβολικά, τότε υπερθερμαίνονται και χάνουν πρόσφυση αμέσως. Το ίδιο ισχύει και για τον κινητήρα τον οποίο εάν τον πιέσουμε αρκετά τότε ξεπερνιέται το όριο της παραμέτρου κατανάλωσης.

Για να είσαι γρήγορος στην σημερινή F1, δεν πρέπει να επιτίθεσαι πάρα πολύ, αυτό είναι το μυστικό, αλλά αυτό είναι κάτι ενάντια των ενστίκτων ενός οδηγού. Αυτός είναι ο λόγος που τα σημερινά αυτοκίνητα δεν είναι τόσο ευχάριστα στην οδήγηση σε σχέση με άλλες περιόδους, όταν το τεχνική βιβλίο κανονισμών ήταν διαφορετικό. Η κατάσταση αυτή δεν με κάνει πολύ ευτυχισμένο.

Fernando-Alonso-F1

Επίσης ο πιλότος της McLaren-Honda περιέγραψε τι τον έκανε να αισθάνεται διαφορετικά τώρα σε σχέση με το παρελθόν όπου υπήρχε κάτι περισσότερο από σωματική καταπόνηση για τους οδηγούς.

Δεν λέω πως τα σημερινά αυτοκίνητα είναι πιο εύκολα στην οδήγηση, αλλά σίγουρα είναι ευκολότερα από φυσική άποψη ή στην εξεύρεση των ορίων του αυτοκινήτου. Αυτό συμβαίνει γιατί πριν, επιτεθείς σε μια στροφή, η ταχύτητα εντός της στροφής ήταν τόσο υψηλή που πραγματικά έπρεπε να εμπιστευτείς το αυτοκίνητό και να δείξεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ότι θα το χειριστείς σωστά. Με λιγότερη πρόσφυση, είναι ευκολότερο να βρεις τα όρια πρόσφυσης του.

Τέλος ο Alonso δήλωσε πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης του από την F1 εκτός εάν τα μονοθέσια του 2017 τον κάνουν να συνεχίσει να απολαμβάνει την οδήγηση των μονοθέσιων, με τον ίδιο να δείχνει ενδιαφέρον για τον 24ωρο αγώνα του Le-Mans ή για το Indianapolis 500.

Αν δω πως η F1 ακολουθεί διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με αυτό που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, σε εκείνο το σημείο θα μπορούσα να εξετάσω άλλες εναλλακτικές λύσεις και να αφήσω την F1. Το Le Mans θα είναι η επιλογή που βρίσκεται πλησιέστερα προς το οδηγικό μου στυλ. Το Indy 500 είναι μια συναρπαστική, ριζική αλλαγή, γιατί θα πρέπει να μάθω ένα εντελώς διαφορετικό στυλ οδήγησης και τρόπο σκέψης. Παρ ‘όλα αυτά, θα ήθελα να είμαι έτοιμος να το μάθω γιατί όταν είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 υπάρχουν μόνο δύο άλλες κατηγορίες που είναι ισοδύναμες γοήτρου: Οι 24 Ώρες του Le Mans και το Indianapolis 500.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...