Ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ για τα αυτόνομα: Κανείς δεν είναι τέλειος!

Σχετικά άρθρα

autonomous-car

Η National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) και η National Transportation Safety Board (NTSB) ερευνούν το γνωστό δυστύχημα, το πρώτο της αυτόνομης οδήγησης, με το Tesla Model S του Joshua D. Brown. Δεν έχει βγει ακόμα πόρισμα, αλλά η συμπεριφορά τους υποδηλώνει πως δεν προτίθενται να κινηθούν δραστικά εναντίον της αυτόνομης οδήγησης.

Ο Mark Rosekind, διευθυντής της NHTSA, σε συνέδριο στο San Francisco, αναφέρθηκε στο συμβάν, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το τι πρόκειται να κάνουν με το πόρισμα της έρευνας. Όπως δήλωσε με νόημα, οι ομοσπονδιακές αρχές δεν θα αλλάξουν την οπτική τους πάνω στις σωτήριες νέες τεχνολογίες και δεν θα περιμένουν την τελειότητα καθώς αυτή δεν θα έρθει ποτέ.

Μπορεί η δήλωση του κου Mark Rosekind να μοιάζει κυνική, αλλά αντικατοπτρίζει την ιστορία της αυτοκίνησης! Αν περιμέναμε το τέλειο αυτοκίνητο δεν θα υπήρχε αυτοκίνηση, άντε έστω μέχρι να εμφανιστεί η McLaren F1.

Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που στο θέμα της ασφάλειας των αυτόνομων είναι υπέρ του όλα η τίποτα, φέρνοντας την κυβέρνηση σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου, αναθέτοντας στο Κογκρέσο την όποια απόφαση. Για την ώρα πάντως, αν μπεις στην θέση του “κυβερνήτη” ενός αυτόνομου οχήματος, καλό είναι να είσαι έτοιμος να αναλάβεις και χρέη οδηγού ανά πάσα στιγμή.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...