Ο Verstappen απασχολεί τους οδηγούς της Ferrari

Σχετικά άρθρα

Raikkonen-calls-for-changes-to-joke-F1-rules

Εμπόλεμη δείχνει να γίνεται η κατάσταση μεταξύ των οδηγών της Ferrari και του Max Verstappen. Ο Ολλανδός είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει για πολλά χρόνια την Formula 1, με τις εξαιρετικές του επιδόσεις και το άφθονο αγωνιστικό θράσος που έχει. Για την ώρα, πάντως, απασχολεί κυρίως τους οδηγούς της Scuderia, αφού η βελτίωση της Red Bull έχει φέρει το μονοθέσιό της πολύ κοντά (λίγο μπροστά, λίγο πίσω, ποιος ξέρει…) με αυτό της Ferrari, και ο Max αποτελεί βασικό κρίκο της εξίσωσης!

Το Ουγγρικό GP ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει νέα κόντρα, αφού και τα δύο κόκκινα μονοθέσια τερμάτισαν πίσω ακριβώς από…έναν ταύρο, ενώ είναι ο τρίτος στη σειρά αγώνας που η Red Bull έχει νικήσει την ιταλική ομάδα κι αυτό έχει πυροδοτήσει αρκετές συγκρούσεις. Η μάχη του αγώνα ήταν όταν ο Κιμι έμεινε πίσω απ’τον 18-χρονο Max, δίχως όμως να μπορεί να κάνει κάτι.

Ο Φινλανδός επικαλέστηκε τους κανονισμούς, λέγοντας ότι είναι άχρηστοι αν δεν εφαρμόζονται, με αφορμή τόσο τις πολλές αλλαγές πορείας του Ολλανδού, όσο και το γεγονός ότι το Σάββατο δεν εφαρμόστηκε το καθεστώς του 107%. Ο πρωταθλητής του 2007 δήλωσε ότι προσπάθησε να μην συγκρουστεί μαζί του, αλλά αυτό ήταν ουσιαστικά αδύνατο, αφού ο Verstappen κινήθηκε δεξιά και έπειτα αριστερά την τελευταία στιγμή.

Από την άλλη ο Vettel κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή, δηλώνοντας μεν ότι ο μικρός κινείται ορισμένες φορές στα όρια του fair play, αλλά αυτή η σκληρή του άμυνα είναι ένα από τα δυνατά του σημεία και πως ο ίδιος πιστεύει ότι με το χρόνο θα ηρεμήσει.

Φρόντισε φυσικά να υμνήσει τον team-mate  του, λέγοντας ότι είναι ένας από τους πιο δίκαιος και “καθαρούς” οδηγούς στην πίστα, και πολλές φορές αυτό έρχεται σε αντίθεση με συμπεριφορές σαν του Max, αλλά αυτό είναι μέρος των αγώνων. Εξάλλου, είχε δίκιο λέγοντας ότι η σεζόν έχει δρόμο ακόμα, και οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν. Δεν παρέλειψε άλλωστε να εκφράσει για μια ακόμα φορά την αντίθεσή του με τους περιορισμούς εντός πίστας, ειδικά όταν πρόκειται για αγωνιστικό συμβάν.

Σχετικά με τη δυναμική των μονοθεσίων, ο Γερμανός δήλωσε ότι η Ferrari ήταν πολύ πιο γρήγορη από την Red Bull, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, ειδικά στην πίστα της Ουγγαρίας, όπου τα προσπεράσματα είναι πολύ δύσκολα, τονίζοντας:

Νομίζω ότι στο τέλος ήμασταν μισό με 1 δευτερόλεπτο ταχύτεροι, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να περάσουμε μπροστά,

ενώ για την Mercedes είπε ότι είναι σε δική τους κλάση.

Από τη μεριά του, ο Verstappen υπερασπίστηκε την τακτική του, λέγοντας ότι άλλαξε πορεία μια μόνο φορά, αμυνόμενος μέσα στα πλαίσια των κανονισμών, ενώ στη στιγμή της σύγκρουσης στη στροφή 2, απλώς έκλεισε προς την εσωτερική, ακολουθώντας την αγωνιστική γραμμή. Απέφυγε να σχολιάσει το team readio του Kimi και πιστεύει ότι καλώς δεν τιμωρήθηκε.

Όπως και να χει, η έλευση του μικρού σε μια μεγάλη ομάδα, και η βελτίωση της Renault δείχνουν να αλλάζουν τις ισορροπίες στην F1, τουλάχιστον πλην Mercedes. Τέτοιες μάχες μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο σπορ, αφού όλοι αυτό θέλουμε: μάχες μέσα στην πίστα.

Ο Verstappen έχει θράσος, η RBR ανεβαίνει, η Scuderia  έχει ίσως το καλύτερο οδηγικό δίδυμο, αλλά έχει και γκρίνια, μια και το μονοθέσιο δεν αποδείχτηκε νικητής. Κι η διαφορά στη βαθμολογία των κατασκευαστών εξανεμίστηκε. Για να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα