Η Toyota ερευνάται για παραπλανητική διαφήμιση στην αυτονομία του Prius Plug-in

Σχετικά άρθρα

Toyota Prius Plug-in Hybrid

Η Toyota ερευνάται από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Michigan για παραπλανητική διαφήμιση στην ηλεκτρική αυτονομία του Prius Plug-in Hybrid της τρίτης γενιάς. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ένας ιδιοκτήτης, ο Richard Rosenbaum δεν κατάφερε ποτέ να πιάσει την αυτονομία που υπόσχονταν η Toyota.

Ο Rosenbaun έχει το Prius Plug-in από το 2012 και χρησιμοποιούσε την ηλεκτρική αυτονομία για τις καθημερινές του διαδρομές. Σύμφωνα με την Toyota, το Prius έχει ηλεκτρική αυτονομία 21 χιλιόμετρα αλλά ο ιδιοκτήτης του παραπονέθηκε ότι αυτονομία είναι μόνο 13 χιλιόμετρα. Για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του, πήρε μαζί του και ένα αντιπρόσωπο της Toyota για επιθεώρηση.

Ο ίδιος λέει, πως τότε το αυτοκίνητο έφτασε τα 16 χιλιόμετρα αυτονομίας και οι μηχανικοί της εταιρείας έκαναν κάποιες αλλαγές στο αυτοκίνητο, αν και η Toyota το αρνείται. Η ηλεκτρική αυτονομία επηρεάζεται και από τις θερμοκρασίες, με το σύστημα να μην δουλεύει καλά σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο Rosenbaub κατέθεσε μήνυση στην Toyota για παραπλανητική διαφήμιση, μιας και ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί προσβεβλημένοι ιδιοκτήτες του Prius Plug-in Hybrid.

Σύμφωνα με την EPA, το Prius έχει αυτονομία 17,7 χιλιομέτρων αλλά σημειώνει με μικρά γράμματα πως μόνο τα 9,5 χιλιόμετρα συνεχούς λειτουργίας με μπαταρία είναι διαθέσιμα, γιατί μετά μπαίνει σε λειτουργία ο κινητήρας. Η παραγωγή του Prius Plug-in τερμάτισε τον Ιούνιο του 2015, αρκετούς μήνες πριν παρουσιαστεί η νέα τέταρτη γενιά Prius.  Η Toyota παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης την νέα γενιά του, το Prius Prime, με την εταιρεία να υπόσχεται πλέον ηλεκτρική αυτονομία 35 χιλιομέτρων, η οποία μένει να αποδειχτεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...