Η Lotus Evora 410 γράφει 1:28 στο Hethel

Σχετικά άρθρα

685372

Συνήθως οι αυτοκινητοβιομηχανίες εστιάζουν στο να εξελίσσουν και να βγάζουν στην παραγωγή νέα μοντέλα. Η μικρή βρετανική φίρμα όμως αρκείται στο να εξελίσσει και να κάνει καλύτερα και γρηγορότερα τα μοντέλα που έχει ήδη στην παραγωγή. Σημείο αναφοράς αποτελεί η προηγούμενη Lotus Evora S που έγραψε στο Hethel 1:38.

Η νέα Evora 400 κατάφερε να κάνει τον ίδιο γύρο σε 1:32, έξι ολόκληρα δεύτερα ταχύτερα από τον προκάτοχό της χάρη στην περισσότερη δύναμη και το λιγότερο βάρος.

Η νέα Evora Sport 410, μια ακόμη πιο αναβαθμισμένη έκδοση της Evora, με ακόμη λιγότερα κιλά και δέκα ίππους παραπάνω, κατάφερε να κάνει τον γύρο τέσσερα δεύτερα πιο γρήγορα από την Evora 400, σύμφωνα με την εταιρία. Το 1:28 που έγραψε η Evora 410 αποτελεί καλύτερο χρόνο ακόμη και από αυτόν της Elise Race 250 που είχε γράψει 1:33.

Να σημειώσω εδώ, ότι η Evora 410 ζυγίζει 1325 κιλά και κινείται από έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 410 άλογα και 410 Nm ροπής έχοντας έτσι μια αναλογία 309 ίππων στον τόνο. Στο βίντεο η συνέχεια..

Πηγήcarscoops

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...