Τέλος εποχής για Lotus Elise, Exige και Evora

Σχετικά άρθρα

Σήμερα, η Lotus τιμά τη μνήμη των τελευταίων Elise, Exige και Evora που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της, στο Hethel της Μεγάλης Βρετανίας.

Το τρίο των αυτοκινήτων φωτογραφήθηκε με πολλούς από τους ανθρώπους της Lotus που συνέβαλαν στο σχεδιασμό, τη μηχανολογική εξέλιξη, τη συναρμολόγηση και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων.

Συνολικά και σε διάρκεια 26 ετών, η Lotus πούλησε 51.738 αυτοκίνητα από τα Elise, Exige και Evora, και συνδυαστικά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ της συνολικής παραγωγής της Lotus στην 73χρονη ιστορία της. Επιπλέον, κατασκευάστηκαν 9.715 αυτοκίνητα για τρίτους πελάτες της Lotus, συμπεριλαμβανομένων των GM και Tesla.

Από το 1996 έως το 2000, τα Elise και Exige πρώτης γενιάς κατασκευάστηκαν σε μια μικρή αίθουσα συναρμολόγηση στο Hethel, δίπλα από αυτή που παρήγαγε την Esprit. Οι τρέχουσες γραμμές συναρμολόγησης, οι οποίες εγκαταστάθηκαν το 2000, θα αποσυναρμολογηθούν και θα αντικατασταθούν με ολοκαίνουργιες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για την υποστήριξη του ολοκαίνουργιου εργοστασίου για λογαριασμό της Emira.

Η πλήρης παραγωγή της Emira ξεκινά την άνοιξη, μετά την ολοκλήρωση των φάσεων για τα πρωτότυπα δοκιμών που βρίσκονται σε εξέλιξη, οδηγώντας την παραγωγή σπορ αυτοκινήτων της Lotus σε μια συναρπαστική, υψηλής τεχνολογίας και ημιαυτόματη εποχή και αυξάνοντας τη ετήσια παραγωγική δυνατότητα έως και 5.000 αυτοκίνητα ετησίως, λειτουργώντας σε μία μόνο βάρδια.

Τα τελευταία αυτοκίνητα των Elise, Exige και Evora θα πάρουν θέση στην συλλογή κληρονομιάς της Lotus. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν θα προστεθεί η τελευταία Elise, μια Sport 240 Final Edition σε κίτρινο χρώμα και το τελευταίο από τα 35.124 αυτοκίνητα της Elise. Επιπλέον, η τελευταία Exige, μια Cup 430 Final Edition βαμμένη σε πράσινο Heritage Racing Green χρώμα, με αύξοντα αριθμό 10.497. Τέλος, η τελευταία Evora είναι μια GT430 Sport, βαμμένη σε σκούρο μεταλλικό γκρι χρώμα, με την παραγωγή του μοντέλου να φτάνει τα 6.117 αυτοκίνητα.

Η Elise και η Exige βασίζονται στην “small car platform ” ης Lotus, όπου στην ίδια κατασκευάστηκαν από τη Lotus στο Hethel το Opel Speedster/Vauxhall VX220 (7.200 αυτοκίνητα, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2000 και 2005) και το Tesla Roadster (2.515 αυτοκίνητα, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2007 και 2012). Επομένως, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων Lotus 340R, Europa, 2-Eleven και 3-Eleven, αυτό ανεβάζει τους συνολικούς όγκους παραγωγής της εν λόγω πλατφόρμας σε 56.618 αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...