Η KIA εντάσσεται στο κυνήγι της υδρογονοκίνησης

Σχετικά άρθρα

2016 Kia Optima PHEV 3

Μετά την αποκάλυψη της είδησης για την ενδεχόμενη αγωνιστική εμπλοκή της Audi στο Le Mans με υδρογονοκίνητο όχημα, η Kia αποκάλυψε πως επικεντρώνεται πλέον σε οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, καθώς θεωρεί πως η έρευνα και ανάπτυξή τους θα φανεί αντάξια των πόρων που θα διαθέσει, με την είδηση να επιβεβαιώνεται από το Αφεντικό του τμήματος Μηχανικής της εταιρείας, Albert Biermann με τον ίδιο να δηλώνει:

Αυτήν την στιγμή δεν εργαζόμαστε ούτως ώστε να ανταγωνιστούμε την Tesla. Αν και προσωπικά δεν το αποκλείω… όταν έρθει η ώρα απλά θα το κάνουμε. Έχουμε το δικό μας κέντρο ανάπτυξης οικολογικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης, και είμαστε στο στάδιο ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου κυψελών καυσίμου υδρογόνου για την πλευρά της Kia.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Hyundai ανακοίνωσε ότι για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, θα κυκλοφορήσει ένα νέο υδρογονοκίνητο μοντέλο που θα προσφέρει αύξηση αυτονομίας και απόδοσης σε σχέση με το υπάρχον ix35

Η Kia συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη και βελτίωση των κυψελών καυσίμου υδρογόνου και είναι βέβαιο πως την τεχνογνωσία θα την χρησιμοποιήσει σε ένα μελλοντικό μοντέλο, ενδεχομένως με τη μορφή ενός νέου Sportage. Ωστόσο αυτό το οποίο παρατηρείται είναι πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενώ αρχικά έβλεπαν το μέλλον στα ηλεκτροκίνητα οχήματα και στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χρήση τους, πλέον αρχίζει ένας διαχωρισμός μεταξύ τους καθώς αρκετές είναι οι εταιρείες που στρέφονται στην ανάπτυξη υδρογονοκίνητων οχημάτων, με το μέλλον να μην είναι ξεκάθαρο για το ποια θα είναι τελικά η επικρατέστερη επιλογή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα