Η Καλιφόρνια νομιμοποιεί τους δικυκλιστές που προσπερνούν οχήματα στην ίδια λωρίδα

Σχετικά άρθρα

confessions-of-motorcycle-lane-splitters-4

Ένα νομοσχέδιο που προτείνει η Πολιτεία της Καλιφόρνια, πρόκειται να καθορίσει ένα δύσκολο θέμα που αφορά τους μοτοσυκλετιστές, κάνοντας πιο εύκολη την κίνηση σε περίπτωση μποτιλιαρίσματος και δίνοντας την δυνατότητα στις μηχανές να ‘’μοιράζονται’’ την ίδια λωρίδα με οχήματα, μια τεχνική που ονομάζεται “lane-splitting”.

Αυτό πυροδότησε και αρκετές αντιδράσεις, όμως παρόλα αυτά, η Συνέλευση που συστάθηκε για το θέμα και έθεσε τα επιχειρήματά της στην Γερουσία της Καλιφόρνια, κατάφερε να πείσει ώστε η τροπολογία ψηφίστηκε από το νομοθετικό σώμα με ομοφωνία, έχοντας 74 ψήφους υπέρ και 0 κατά!

lane-splitting-share-the-lane-road-sign

Τώρα λοιπόν, το μόνο που περιμένει η Συνέλευση είναι η υπογραφή του Κυβερνήτη της Πολιτείας, Jerry Brown. Αν τώρα τελικά περάσει σαν νόμος, η Καλιφόρνια θα γίνει η πρώτη Πολιτεία στις ΗΠΑ, που θα επιτρέψει αυτή την αμφιλεγόμενη πρακτική, που περιγράψαμε παραπάνω, ευνοώντας πολύ τους μοτοσυκλετιστές σε περίπτωση πολλής κίνησης.

Μέχρι σήμερα, η πρακτική αυτή είναι πολύ γνωστή στις Ευρωπαϊκές χώρες, όμως είναι απαγορευμένη ρητά σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ. Βέβαια, είπαμε πως έχει σηκώσει και αρκετές αντιδράσεις, όμως βασικό επιχείρημα εκείνων που είναι υπέρ της τροπολογίας, είναι το γεγονός ότι οι δικυκλιστές είναι ασφαλέστεροι όταν κινούνται ανάμεσα στα οχήματα -αναφέρω ξανά, σε περιπτώσεις μποτιλιαρίσματος- παρά όταν περιμένουν πίσω από αυτά, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τους χτυπήσει θανάσιμα κάποιος οδηγός από πίσω τους. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι οι δικυκλιστές που χρησιμοποιούν αυτή την τακτική πιο συχνά, τείνουν να είναι πιο προσεκτικοί οδηγοί από άλλους, είναι συνήθως κατάλληλα καταρτισμένοι, έχουν τον απαιτούμενο προστατευτικό εξοπλισμό και φαίνεται (στατιστικά) να είναι λιγότερο πιθανόν να οδηγήσουν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

lane-splitting

Ασφαλώς, η κοινότητες των απανταχού δικυκλιστών, δέχτηκαν με ενθουσιασμό αυτή την είδηση, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν, ότι αυτή την τακτική την εφαρμόζουν καθημερινά και γλιτώνουν πάρα πολύ χρόνο, οπότε θα ήταν κάτι πολύ θετικό για όλους αυτούς να “νομιμοποιηθεί”.

Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που αντιτίθενται στην πρακτική αυτοί, δηλώνουν πως είναι μια επικίνδυνη τακτική, που μπορεί να αποβεί μοιραία για τους αναβάτες, καθώς μπορεί να χτυπηθούν από οχήματα που θα αλλάξουν απότομα πορεία.

Προσωπικά πιστεύω πως είναι μια θετική τακτική. Αυτό όμως που προέχει, όπως και σε πολλά άλλα, είναι η σωστή εκπαίδευση των οδηγών, με απώτερο σκοπό την απόκτηση μιας οδηγητικής παιδείας από τους αναβάτες, αλλά και από τους οδηγούς αυτοκινήτων, ώστε να τηρούν πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

share the road

ΠηγήLA Times

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...