Στο Salon Prive θα παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής του Icona Vulcano

Σχετικά άρθρα

Icona-Vulcano-Titanium-14

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το νέο supercar περιορισμένης παραγωγής ίσως αναρωτιέσαι. Δυο είναι τα στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, το ένα, για το οποίο είναι γνωστό, είναι το αμάξωμα από τιτάνιο. Το δεύτερο είναι πως φοράει έναν supercharged V8 6,2 λίτρων και απόδοσης 670 hp και 820 Nm, σχεδιασμένο από τον Claudio Lombardi, τον θρυλικό μηχανολόγο πίσω από τις επιτυχίες της Lancia στα rallies και με θητεία στην Ferrari, όπου σχεδίαζε V12 για την F1.

Icona-Vulcano-Titanium-13

Το ιδιαίτερο αυτό αυτοκίνητο, το Icona Vulcano είχε πρωτοεμφανιστεί στις “πασαρέλες” του Pebble Beach Concours d’Elegance πέρσι και του Top Marques Monaco τον Απρίλιο, προκαλώντας αίσθηση με το ιδιαίτερο design του. Οι λίγοι και εκλεκτοί που θα προλάβουν ή επιλεγούν να το αποκτήσουν θα χρειαστεί να αποχωριστούν το ουκ ευκαταφρόνητο ποσόν των 2.5 εκατομμυρίων Ευρώ, όσο δηλαδή για μια Bugatti Chiron.

Icona-Vulcano-Titanium-1

10.000 εργατοώρες χρειάστηκαν για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του πρωτότυπου αμαξώματος και ο τυχερός οδηγός θα περιβάλλεται στο κόκπιτ από άφθονη Alcantara και carbon δίνοντας σαφώς αγωνιστικό τόνο στην εμπειρία οδήγησης. Δεν γνωρίζω κατά πόσο θα της δίνει σημασία, αλλά θα εξοπλίζεται με οθόνη 12,3 ιντσών με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο infotainment.

icona-vulcano-6

Στο θέμα των επιδόσεων για την ώρα γνωρίζουμε πως τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε 2,8 δευτερόλεπτα και τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα, αν και κατά την γνώμη μου σε αυτά τα αυτοκίνητα μικρό ρόλο παίζουν οι ακριβείς αριθμοί, γνωρίζουμε όλοι πως είναι πολύ γρήγορα. Αναμένουμε λοιπόν την βρετανική έκθεση για να μάθουμε και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες αλλά και για το οφθαλμόλουτρο!

ΠηγήIcona

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...