Νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο από την VW στο Παρίσι

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-e-Golf_2015_800x600_wallpaper_05

Με την έκθεση του Παρισιού να ανοίγει σε ενάμιση περίπου μήνα, αρχίζουν να διαρρέουν πληροφορίες για τα αυτοκίνητα που θα παρουσιαστούν στη γαλλική πρωτεύουσα. Η VW, μέσω του αφεντικού της Herbert Diess, αποκάλυψε ότι θα παρουσιάσει εκεί ένα νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο, το οποίο θα είναι συμπαγές και θα έχει διαστάσεις όσο ένα Golf αλλά η καμπίνα του θα είναι πολύ πιο ευρύχωρη σχεδόν όσο ένα Passat.

Το πρωτότυπο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσει στην παραγωγή και υπολογίζεται ότι θα βγει στις αγορές στις αρχές του 2019. Η έκδοση παραγωγής θα έχει αυτονομία από 400 έως 600 χιλιόμετρα και θα διατίθεται με πολλαπλά πακέτα μπαταριών, όπως κάνει η Tesla με τα μοντέλα της.

Η VW με το πρόγραμμα “TOGETHER-Strategy 2025” ετοιμάζει να παρουσιάσει πάνω από 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025. Μετά το πρωτότυπο, που θα δείξει στο Παρίσι, η εταιρεία θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό μικρό crossover, ένα coupe, την έκδοση παραγωγής του BUDD-e και αργότερα τον αντικαταστάτη του Phaethon, που θα είναι και το κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα της. Έτσι, η εταιρεία υπολογίζει ότι μέχρι τα τέλη της επόμενης δεκαετίας το ένα τρίτο το μοντέλων του group θα βασίζεται σε οχήματα μηδενικών ρύπων.

Η Audi έχει ξεκινήσει να ετοιμάζει την έκδοση παραγωγή του ηλεκτρικού SUV της, που αναμένεται το 2018 και βασίζεται στο e-tron quattro concept. Το όνομα του θα είναι Q6, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στις Βρυξέλλες και θα έχει αυτονομία 500 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί το 2ο εξάμηνο του 2017 και θα έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες όπως το πρωτότυπο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...