Πόσο “κλέβει” το ταχύμετρο μιας M3 E36 με 210.000χλμ;

Σχετικά άρθρα

bmw-e36

Μια συχνή απορία για τα αμάξια επιδόσεων, είναι κατά πόσο επηρεάζεται η απόδοση τους στο πέρασμα των χιλιομέτρων. Ασφαλώς σε όλα αυτά έχει σημαντικό ρόλο η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου, ώστε μακροχρόνια να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πριν λίγο καιρό είδες μια 20-χρονη M3 E36 στο δυναμόμετρο, όπου τα είχε πάει εξαιρετικά καλά, ενώ είχαν δοκιμάσει την επίδοσή της στο 0-100 χλμ/ώρα.

Σήμερα πάμε να δούμε κάτι πιο “χειροπιαστό”, που είναι το κομμάτι της τελικής ταχύτητας. Τώρα λοιπόν, ο οδηγός της, την παίρνει και την πάει βόλτα σε ένα από τα κομμάτια της Autobahn, όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας. Η μέτρηση γίνεται με GPS, και σαν ορόσημο υπάρχει η ταχύτητα των 250 χλμ/ώρα, που είναι η επίσημη εργοστασιακή τιμή. Φαντάσου λοιπόν την έκπληξη του οδηγού που είδε το GPS του κινητού του να γράφει 256 χλμ/ώρα!

Αλλά είπαμε, ο ιδιοκτήτης είναι τακτικός με την συντήρησή της και από την δυναμομέτρηση είχε προβεί σε αλλαγή λαδιού και φίλτρων. Ξέρω ότι μπορεί να εγερθούν πολλά ερωτηματικά, σχετικά με την εγκυρότητα της επίδοσης, όπως το να υπήρχαν ευνοϊκές συνθήκες στον δρόμο, ή να μη μετρούσε με ακρίβεια 100% το GPS του κινητού, μιας και υποτίθεται πως έπρεπε να περιοριστεί στα 250 χλμ/ω. Αλλά αυτό μπορεί να συνέβη αν ο κάτοχος του αμαξιού είχε αλλάξει τις εργοστασιακές ζάντες, με άλλες μεγαλύτερες. Όπως και να ‘χει όμως, είναι μια εξαιρετική επίδοση για ένα αυτοκίνητο 20-ετίας και έχοντας διανύσει 210.000 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...