Νέο υδρογονοκίνητο SUV από τη Hyundai

Σχετικά άρθρα

07-hyundai-intrado-concept-geneva-1 done

Αντικαταστάτη του, όχι και τόσο πετυχημένου εμπορικά, Tucson Fuel Cell ετοιμάζει η Hyundai. Η εταιρία δήλωσε πως το νέο αυτό όχημα θα είναι φθηνότερο στην κτήση του, διαθέτοντας παράλληλα μεγαλύτερη αυτονομία σε σύγκριση με το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει, η οποία θα φτάνει περίπου τα 600 χλμ., κάνοντας λόγο για μια αύξηση του 45%.

Τα νέα προήλθαν από την διάσκεψη της εταιρίας την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να δίνονται περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα, με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας να συμπληρώνει λέγοντας ότι θέλουν να κυκλοφορούν στους δρόμους τους μέχρι το τέλος της δεκαετίας τουλάχιστον 10.000 αυτοκίνητα κυψελών υδρογόνου.

Η Hyundai μπορεί μόνο να ελπίζει στην καλή πορεία αυτού του μοντέλου, εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως παρουσιάζονται, καθώς δεν της επιτρέπεται άλλη αποτυχία σαν τις πωλήσεις του υδρογονοκίνητου Tucson. Από το 2013 που κυκλοφόρησε στην αγορά, μόλις 544 μονάδες πουλήθηκαν παγκοσμίως. Στην αγορά της Κορέας κοστολογείται στις €48.500, σχεδόν στη μισή τιμή του απελθόντος compact SUV, με την τιμή να φτάνει τις €26.905 με κρατικές επιδοτήσεις.

04-hyundai-intrado-concept-geneva-1 done

Ένα πρωτότυπο που θα μπορούσε να έχει μια επαφή με την έκδοση παραγωγής που ετοιμάζεται, είναι το Intrado, που είδαμε από κοντά το 2014 στην έκθεση της Γενεύης λέγοντας ότι μπορεί να παρέχει εμβέλεια 600+ χιλιομέτρων.

Ο υπεύθυνος για τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα της Hyundai, Ahn Byung-Ki, ανέφερε για ένα ακόμα ένα αυτοκίνητο, μεγαλύτερο από ένα SUV, που θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία αλλά μικρότερο κινητήρα από το Tucson. Σχετικά με την παρουσίαση του, αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 2018.

ΠηγήKorea Herald

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...