Πως θα βοηθήσουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα στο μποτιλιάρισμα;

Σχετικά άρθρα

Στιγμιότυπο οθόνης (20)

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα έχουν πολλούς υποστηριχτές και άλλους τόσους “αντιπάλους”. Σίγουρα για ανθρώπους που το αυτοκίνητο, και συγκεκριμένα η οδήγηση, είναι μία καθημερινή απόλαυση, τα αυτόνομα αυτοκίνητα φαντάζουν άχρηστα. Όμως, επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών βλέπει την οδήγηση και το αυτοκίνητο ως ένα απλό μέσο μεταφοράς, η τεχνολογία αυτόνομων θα μπορούσε να διευκολύνουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πάντως ένα είναι σίγουρο, πως όλες οι κατηγορίες των οδηγών απεχθάνονται το μποτιλιάρισμα στους δρόμους και θα έκαναν τα πάντα για να το αποφύγουν. Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι αυτά που υπόσχονται ότι θα δώσουν μια δραστική λύση στο πρόβλημα που λέγετε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Χάρη στην τεχνολογία αυτή θα εξαλειφθούν φαινόμενα όπως η επιβράδυνση χωρίς λόγο στους αυτοκινητόδρομους, θα μειωθούν οι χρόνοι αντίδρασης στα φανάρια, όπως στο φρενάρισμα και την επιτάχυνση και θα εξαλειφθεί το μπλοκάρισμα των διασταυρώσεων που δημιουργεί έμφραγμα στα κέντρα των πόλεων. Πιο αναλυτικά, μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο και να πάρεις μια ιδέα για τις λύσεις που θα δώσουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα στο μέλλον, στη μάχη με τη κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...