Εύρεση περίεργης κωδικής ονομασίας στην έρευνα κατά της FCA

Σχετικά άρθρα

fiat chrysler fca logo

Στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την πιθανή απάτη στις δηλωθείσες πωλήσεις της FCA στην αμερικανική αγορά, ανακάλυψε ένα περίεργο όρο που χρησιμοποιούνταν ενδοεταιρικά, το “τμήμα μη φυσικών ενεργειών” (unnatural acts department).

Σύμφωνα με γνώστες, ένα τέτοιο τμήμα “ειδικών αποστολών” θα μπορούσε να επεμβαίνει σε περιπτώσεις όπου η ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των πωλήσεων ήταν αναγκαία, όταν π.χ. μια αντιπροσωπεία δεν μπορούσε να φτάσει αυτούς τους στόχους.

Για να μην προτρέχεις, αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εντελώς νόμιμες κινήσεις, όπως την πώληση κάποιων οχημάτων κάτω του κόστους ή την αγορά οχημάτων από τον αντιπρόσωπο για χρήση ως test drive, τακτικές που εφαρμόζονται συχνά και από πολλούς.

Από την άλλη, όμως, θα μπορούσε να αναφέρεται και σε λιγότερο θεμιτές διαδικασίες από πλευράς της εταιρείας με σκοπό τη χειραγώγηση των εμφανιζόμενων πωλήσεων, ώστε αυτές να εμφανίζονται συνεχώς αυξημένες.

Υπό το βάρος των ερευνών, η FCA αναγκάστηκε να διορθώσει τον αριθμό πωλήσεων που είχε δηλώσει σε προηγούμενα έτη, και αυτό γιατί αν μια πώληση ακυρώνονταν, δεν εμφανιζόταν ως ακυρωθείσα στο σύστημα καταγραφής της εταιρείας. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να καταγραφεί δεύτερη φορά μελλοντικά ώστε να γίνει εμφανές πως υπήρξε ακύρωση.

Οι αμερικανικές αρχές υποπτεύονται πως πίσω από το κωδικό όνομα που ανακάλυψαν ίσως να κρύβεται η συγκεκριμένη τεχνική για χειραγωγημένη καταγραφή των πωλήσεων της εταιρείας. Από την άλλη βέβαια μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να ανακοινωθεί το οτιδήποτε επίσημα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αναφέρεται η συγκεκριμένη ονομασία. Η εν λόγω ανακάλυψη είναι όμως σε κάθε περίπτωση άξια αναφοράς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 38.164 Chrysler, Jeep και Ram

Η Stellantis προχωρά στην ανάκληση 38.164 αυτοκινήτων της Chrysler, Jeep και Ram στις ΗΠΑ επειδή ενδέχεται η μονάδα ελέγχου της κολόνας τιμονιού να έχει...

Η Ram ανανεώνει το 1500 καταργώντας το TRX

Την ανανεωμένη έκδοση του 1500 παρουσίασε η Ram, με το pickup της να αποκτά νέους προφυλακτήρες, επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, νέες ζάντες, νέα μάσκα, ενώ...