Πωλήθηκε η Formula 1

Σχετικά άρθρα

f1-fia-flag-30052015-1

Επιβεβαιώθηκε η φήμη που κυκλοφόρησε το προηγούμενο Σάββατο, και σήμερα η Liberty Media αγόρασε τα δικαιώματα της Formula 1 για 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρία μέσων μαζικής ενημέρωσης, που ελέγχεται από τον John Malone και της ανήκει η αμερικάνικη ομάδα baseball Atlanta Brave, το Sirius XM Radio, η Live Nation Entertainment Company, μερίδιο της Viacom, της Time Warner, της Barnes & Noble και άλλων, θα αποκτήσει άμεσα τον έλεγχο του 18,7% των μετοχών, και το υπόλοιπο ποσοστό της όταν κλείσει η συμφωνία το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Ο Chase Carey, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της 21th Century Fox, θα διοριστεί πρόεδρος της Formula 1, με τον Bernie Ecclestone, σημερινό διευθύνων σύμβουλο των αγωνιστικών θεμάτων να παραμένει στη θέση του.

Chase Carey, Aufsichtsratsvorsitzender von Sky Deutschland, nimmt am 18.04.2013 aan der Hauptversammlung des Unternehmens in München (Bayern) teil. Dies ist die erste Hauptversammlung nach der Mehrheitsübernahme durch den Medientycoon Murdoch. Photo by: Andreas Gebert/picture-alliance/dpa/AP Images

Η Liberty Media θα δώσει 1,1 δις δολάρια σε μετρητά, 138 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της και 351 εκατομμύρια δολάρια σε exchangeable debt, ένα τύπο υβριδικού χρεογράφου που μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές της εταιρείας από την εταιρεία έκδοσης, την Formula 1. Ακόμα, θα πληρώσει 4,1 δις δολάρια του τρέχοντος χρέους της Formula 1.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Liberty Media προτίθεται να αλλάξει το όνομά του ομίλου εταιριών, Formula One Group, που είναι υπεύθυνες για την προώθηση του πρωταθλήματος της F1. Η CVC, σημερινή μεγαλομέτοχος της Formula 1, όπου κατέχει το 63,4% των μετοχών, θα μετονομαστεί με το όνομα που θα επιλέξει η Liberty Media, αλλά δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.

Ο Ecclestone μόνος του κατέχει το 5,3% και η εταιρία του Bambino Trust 8,5%, και θα κερδίσει το “ευτελές” ποσό των 1,07 δις για τα γεράματά του. Όπως είπα, φαίνεται ότι η ώρα του αποχωρισμού για τον αεικίνητο βρετανό δεν έχει φτάσει ακόμα, καθώς παρότι σε 1 μήνα περίπου κλείνει τα 86 του χρόνια, θα έχει συμβουλευτικό ρόλο για τα επόμενα 3 χρόνια.

O Carey σε δηλώσεις του είπε πως σχεδιάζει να πάει το άθλημα “στο επόμενο επίπεδο” μεγαλώνοντας και αναπτύσσοντάς το προς όφελος των οπαδών, των ομάδων των συνεργατών και των μετόχων, ενώ θα αναλάβει τον ρόλο του προέδρου στο Formula One Group, εργαζόμενος παράλληλα με τον Διευθύνων Σύμβουλος Bernie Ecclestone.

Θέλει να αυξήσει τις χορηγίες και τα έσοδα που προέρχονται από εμπορικές συμφωνίες, ενώ επιθυμία του είναι να πάει την F1 στις αναδυόμενες αγορές, όπως αυτές της Αμερικής και της Ασίας, με την Ευρώπη ωστόσο να παραμένει ως θεμέλιο, μιας και την χαρακτήρισε ως “κρίσιμης σημασίας”. Στόχος του είναι να προσθέσει περισσότερες ομάδες στην F1, οι οποίες θα είναι και μέτοχοι.

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...
Autoblog.gr