Το νέο αφεντικό της F1 υπόσχεται να την ανεβάσει σε “άλλο επίπεδο”

Σχετικά άρθρα

2048x1536-fit_chase-carey-bernie-ecclestone-nouveau-ancien-patron-formule-1-visite-lors-gp-singapour-18-septembre-2016

Εκ πρώτης όψεως, το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Formula 1 φαίνεται να έχει όρεξη να αλλάξει τα πράγματα, και ο νέο πρόεδρος, Chase Carey, βρέθηκε στον χθεσινό αγώνα έχοντας τα νέα του καθήκοντα.

Ο Carey υποσχέθηκε να φέρει στο sport την ηγεσία που πραγματικά χρειάζεται ώστε να πάει “σε άλλο επίπεδο”, καθώς δεν θα διοικείται δικτατορικά. Ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι ο Carey πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου του μακριά από την Bernie Ecclestone, κάτι που ίσως δείχνει ότι τελικά έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η F1. O Carey έκανε σαφές ότι έχει ένα όραμα για τους αγώνες, οι οποίοι θα γίνονται με έναν τρόπο που θα μπορούσε να αποφέρει μεγαλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον, δηλώνοντας για τη δουλειά του:

Μου ακούστηκε ενδιαφέρον και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω τη διαφορά σε μια επιχείρηση που έχει πραγματικές ευκαιρίες, υπήρχε μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Πιστώνοντας τα πάντα στον Bernie, ο ίδιος είχε μια τεράστια επιτυχία, ο κόσμος θαυμάζει τον Bernie για την επιχείρηση που έχει χτίσει.

Αλλά εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει ένα άλλο επίπεδο που μπορούμε να πάμε την Formula 1. Αυτή είναι η ευκαιρία που με ενθουσίασε όταν παρουσιάστηκε σε μένα. Πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί.

Συνεχίζοντας για τον τρόπο που διοικείται η F1, τόνισε:

Δεν μπορείς να κάνεις όλους ευχαριστημένους όλη την ώρα, αλλά θα πρέπει να καταλάβεις τι θέλει ο καθένας και στη συνέχεια να βρεις ένα μονοπάτι. Σίγουρα, αυτό δεν είναι ένα έργο για μια επιτροπή, καθώς οι επιτροπές τείνουν να καταντούν γραφειοκρατικές, αλλά επίσης δεν μπορεί να υπάρξει μια δικτατορία, ακόμη και αν εδώ ίσως χρησιμοποιούνταν.

Χρειάζεται ηγεσία, και ηγεσία σημαίνει ότι μπορείς να δημιουργήσεις ένα όραμα για την επίτευξη των κατάλληλων στόχων για το μέλλον. Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις είναι χτισμένες σε επιτυχή ηγεσία που καταλαβαίνει τι θέλει η κάθε πλευρά. Και ναι, υπάρχουν πολλά μέρη που εμπλέκονται στη Formula 1.

Πρέπει να υπάρχουν συμβιβασμοί. Δεν μπορείς να κάνεις όλους απόλυτα ικανοποιημένους, αλλά ελπίζουμε να κάνουμε τους πάντες αρκετά χαρούμενους για να πιστέψουν και τελικά να υπογράψουν ότι αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση για το άθλημα στο σύνολό της.

Ο Carey έδωσε και το στίγμα του για την αμερικάνικη αγορά, που δεν έχει ιδιαίτερη εκτίμηση στην Formula 1, λέγοντας ότι υποσχέθηκε στους μετόχους της Liberty Media πως θα επενδύσει σε αυτή, υπαινίσσοντας αγώνες στο Μαϊάμι, στο Los Angeles ή Νέα Υόρκη, τονίζοντας:

Είναι πάρα πολύ νωρίς για να έχουμε ένα σαφές σχέδιο, αλλά είναι σαφές ότι θα έχουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη στην Αμερική, για να είναι σωστή αγορά. Υπάρχει ένα μεγάλο αναξιοποίητο κοινό στις Η.Π.Α. Δεν θέλω να επικρίνω τις προσπάθειες του παρελθόντος, γιατί δεν ξέρω τις προσπάθειες που έγιναν.

H Formula 1 είναι ένα μεγάλο premium σήμα και αυτό σημαίνει, για μένα, ότι πρέπει να έχει θέση στο Los Angeles, στη Νέα Υόρκη ή Μαϊάμι. Ιδανικά στις μεγάλες πόλεις του κόσμου!.

ΠηγήF1.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...