Οι ρύποι έκοψαν τη διάθεση του 2-λιτρο Seat Ateca

Σχετικά άρθρα

Ateca

Θύμα των εκπομπών ρύπων έπεσε το νέο Seat Ateca στην μπροστοκίνητη πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον 2,0-λιτρο TDI κινητήρα απόδοσης 150 ίππων, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν τηρεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Ο λόγος είναι η απουσία συστήματος ουρίας, καθώς η παραπάνω έκδοση δεν διαθέτει AdBlue, ώστε να μειώνονται οι εκπομπές ρύπων, και πιο συγκεκριμένα του μονοξειδίου του αζώτου (NOx). Να θυμίσω ότι αυτή ακριβώς ήταν η αιτία που ξέσπασε το σκάνδαλο της VW.

Αν τελικά ισχύει κάτι τέτοιο, καταλαβαίνει ότι όσοι έχουν ήδη παραγγείλει το συγκεκριμένο μοντέλο η SEAT θα πρέπει να βρει μια λύση. Έτσι, οι συγκεκριμένοι πελάτες θα λάβουν είτε την δυνατότερη έκδοση με τα 190 άλογα με επιπλέον κόστος €3.000 (κέρδος €3.000), είτε θα δώσει τη δυνατότητα χρονομίσθωσης ενός άλλου αυτοκινήτου μοντέλου μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...