Η VW δεν είναι χαρούμενη που η DHL θα κατασκευάζει τα δικά της ηλεκτρικά βαν

Σχετικά άρθρα

dhl-streetscooter-8

Τα γερμανικά ταχυδρομεία, Deutsche Post, γνωστά και ως DHL, πρόσφατα ανακοίνωσαν πως θα κατασκευάσουν το Streetscooter, ένα ηλεκτρικό βαν που θα αντικαταστήσει τον στόλο των συμβατικών βαν, ανάμεσά τους και πολλά Volkswagen με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι ιδιαιτέρα χαρούμενη από την επιλογή αυτή της DHL.

Η DHL έχει ήδη 1.000 Streetscooters στον στόλο της και θέλει να αυξήσει την παραγωγή σε 5.000 μονάδες ετησίως. Τα γερμανικά ταχυδρομεία έχουν στόλο περίπου 30.000 βαν, τα οποία θα αντικατασταθούν από το Streetscooter.

Ο CEO της Volkswagen, Matthias Mueller, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε:

Νοιώθω εξαιρετικά ενοχλημένος από την απόφαση της DHL. Αναρωτήθηκα γιατί η DHL δεν μίλησε με την VW Commercial για να κάνουν κάτι παρόμοιο. Μένει να δούμε τώρα αν μπορούμε να συνεργαστούμε.

Σύμφωνα με την DHL, θέλησε να αντικαταστήσει τον στόλο των συμβατικών της βαν με ηλεκτροκίνητα ώστε να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον εταιρία και αρχικά ήρθε σε επαφή με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά καμία δεν έδειξε ενδιαφέρον για το project της, λόγω της μικρής παραγωγής. Έτσι η DHL προχώρησε στην εξαγορά του project Streetscooter, με όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή του, να παράγονται από εξωτερικούς προμηθευτές, μειώνοντας έτσι κατά πολύ το κόστος παραγωγής του.

Το Streetscooter είναι εξοπλισμένο με μια 20,4 kWh μπαταρία που δίνει αυτονομία 50 έως 80 χλμ. Ο ηλεκτροκινητήρας του παράγει 40 άλογα, δίνοντας τελική ταχύτητα 80 χλμ/ώρα. Έχει ωφέλιμο φορτίο 650 κιλά, ενώ υπάρχει και μια μεγαλύτερη έκδοση ωφέλιμο φορτίου 1.000 κιλών. Το φορτηγό έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιείται 10 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα και να έχει διάρκεια ζωής 16 χρόνια. Εξαρτήματα, όπως οι πόρτες, έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο για να αντέχουν να ανοιγοκλείνουν έως και 200 φορές ημερησίως. Το Streetscooter κατασκευάστηκε για να είναι ένα εργαλείο δουλειάς και έτσι η εταιρία δεν έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή και στο φινίρισμα, όπως συμβαίνει στα επιβατικά αυτοκίνητα. Για την ώρα, η DHL δεν έχει πάρει την απόφαση για το αν θα πουλήσει το Streetscooter στην ελεύθερη αγορά, ούτε αν θα το χρησιμοποιήσει στις υπηρεσίες της στον υπόλοιπο κόσμο.

Στις σχετικές ειδήσεις η VW ανακοίνωσε πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα παρουσιάσει αρκετά νέα πρωτότυπα οχήματα, για να μας δείξει την μελλοντική σχεδιαστική γλώσσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Η αρχή έγινε με το I.D Concept στην έκθεση του Παρισιού, με τον Jurgen Stackman, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του VW Group να δηλώνει πως θα ακολουθήσουν SUV και crossovers ηλεκτρικά πρωτότυπα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...