Η VW θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της έως 25.000 μέσω συνταξιοδοτήσεων

Σχετικά άρθρα

vw logo volkswagen workers employee

Σημερινά δημοσιεύματα θέλουν την Volkswagen να μην καταφεύγει τελικά στην λύση των μαζικών απολύσεων στον απόηχο του Dieselgate. Αντ΄αυτού, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης θα μειώσει ενδεχομένως το εργατικό της δυναμικό κατά 25.000 ανθρώπους, οι περισσότεροι από αυτούς στη Γερμανία, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Πως θα συμβεί αυτό; Απλά δεν θα προσλάβει νέους υπαλλήλους στην θέση εκείνων που θα συνταξιοδοτηθούν.

Αυτή η στρατηγική θα μειώσει το εργατικό κόστος για την VW, χωρίς να δεχτεί τα αρνητικά δημοσιεύματα που θα έκαναν τον γύρο του κόσμου και θα μιλούσαν για τις χιλιάδες απολύσεις. Σύμφωνα με τον Bernd Osterloh, επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της VW, η παραπάνω στρατηγική είναι ο καλύτερος, πιο αποδοτικός συμβιβασμός ανάμεσα στη διοίκηση της VW και στα συνδικάτα των εργαζομένων της.

Η VW προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα από όπου μπορεί για να αποπληρώσει τις πληγές -ύψους πολλών δις ευρώ- που άφησε ανοικτές το σκάνδαλο με την χειραγώγηση εκπομπών σε 11 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...