Ο Harald Wester υπερασπίζεται τη Fiat Chrysler σχετικά με το παράνομο λογισμικό

Σχετικά άρθρα

harald-wester-2

Έπειτα από τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον όμιλο Fiat Chrysler για χρήση παράνομου λογισμικού στις μετρήσεις καυσαερίων, ο επικεφαλής τεχνολογίας της FCA, Harald Wester, υπερασπίζεται την εταιρία του, λέγοντας ότι ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο λογισμικό για να παρακαμφθούν μετρήσεις των τεστ εκπομπών ρύπων.

Η κατηγορία συντάσσεται ως εξής. Τον περασμένο Μάιο, η γερμανική ομοσπονδία μεταφορών, πιστεύει πως έπεσε στα χέρια της ένα Fiat 500X το οποίο διαγνώστηκε με ένα μη εξουσιοδοτημένο λογισμικό κατά τη διάρκεια του τεστ ρύπων. Το εν λόγω πρόγραμμα απενεργοποιούσε το σύστημα επεξεργασίας καυσίμου μετά από 22 λεπτά έτσι του επέτρεπε να ολοκληρώνει επιτυχώς τη διαδικασία μέτρησης στα 20 λεπτά που διαρκεί κανονικά. Ο Wester απευθυνόμενος σε έρευνα που έγινε από το Ευρωπαικό κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, είπε ότι:

Το αυτοκίνητο που μετρήθηκε, πληροί τα πρότυπα δοκιμών στη δοκιμή και δεν βρίσκεται υπό δοκιμή. Το λογισμικό αυτό απλά τροποποιήθηκε για την προστασία του κινητήρα, κάτι το οποίο είναι επιτρεπτό κάτω από τη νομοθεσία της Ε.Ε.

Καθώς η Ιταλία στήριξε τη Fiat Chrysler, χρειάστηκε να κληθεί η Ευρωπαική Επιτροπή για τη διαμεσολάβηση μεταξύ ιταλικών και γερμανικών αρχών, με την κοινοβουλευτική έρευνα να αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης εξέτασης οχημάτων που συστάθηκε μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της VW. Κατά τη διάρκεια ομιλίας τους σε ανθρώπους της εταιρίας, ο Wester είχε παρουσιάσει τα πλάνα του για νέους τρόπους μέτρησης των καυσαερίων από το νέο έτος, βασιζόμενοι σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, κάτι το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διαφάνεια για τους καταναλωτές αλλά και την κοινωνία. Στη συνέχεια συμφώνησε με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στο κοινοβούλιο ότι η σχετική νομοθεσία που ισχύει αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη επιδέχεται βελτίωσης και το ιδανικότερο θα ήταν να εναρμονιστεί με τα αυστηρότατα στάνταρ της Αμερικής ή ακόμα και να τυποποιηθεί αυτούσια για όλον τον κόσμο.

Οι συζητήσεις αυτές και οι διαψεύσεις από μέρους του ομίλου δε φαίνεται να πείθουν τη μεριά των Γερμανών που επιμένουν ότι έχει υπάρξει απάτη σχετικά με τις μετρήσεις, με το Γερμανό Υπουργό Μεταφορών να γράφει στην Ε.Ε. ότι η Fiat Chrysler έχει χρησιμοποιήσει μη εξουσιοδοτημένη συσκευή απενεργοποίησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...