Λος Άντζελες – Νέα Υόρκη χωρίς input από τον οδηγό

Σχετικά άρθρα

tesla autopilot

Η Tesla πρόσφατα ανακοίνωσε πως τα μελλοντικά της μοντέλα θα εξοπλίζονται με πιο εξελιγμένα ραντάρ, αισθητήρες και κάμερες και πως σύντομα θα είναι σε θέση να κάνουν πλήρως αυτόνομα ταξίδια.

Ο Elon Musk μάλιστα δήλωσε πως ως το τέλος του 2017 η εταιρία θα έχει προχωρήσει σε δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων της σε διαδρομή από τη μία άκρη των ΗΠΑ στην άλλη! Ναι καλά κατάλαβες, Λος Άντζελες – Νέα Υόρκη χωρίς οδηγό (ok με οδηγό για νομικούς λόγους όπως λέει ο Musk αλλά χωρίς κανένα input από αυτόν), δηλαδή συνολικά 4.500 χιλιόμετρα απόσταση περνώντας από 11 πολιτείες.

Η οδήγηση με την επονομαζόμενη “αυτονομία επιπέδου 5” θεωρείται ασφαλέστερη από την οδήγηση του ανθρώπου, καθώς το αυτοκίνητο είναι σε θέση να παρατηρεί όλες τις κατευθύνσεις συνεχώς και ταυτόχρονα και σε μήκη κύματος που ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες των ανθρώπινων αισθήσεων.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, σύμφωνα πάντα με τον Musk, είναι πως το αυτοκίνητο σου θα είναι σε θέση να σε εντοπίσει ακόμα και αν βρίσκεσαι στην άλλη άκρη της Αμερικής απλά ενεργοποιώντας την αντίστοιχη δυνατότητα από το κινητό σου.

Το βελτιωμένο AutoPilot της Tesla θα χρησιμοποιεί 8 περιφερειακές κάμερες που θα προσφέρουν ορατότητα 360° και 250 μέτρων. Οι πληροφορίες που θα συλλέγονται από τις κάμερες θα συνδυάζονται με στοιχεία από 8 νέους αισθητήρες που θα μπορούν να εντοπίσουν αντικείμενα σε σχεδόν τη διπλάσια απόσταση από το προηγούμενο σύστημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...
Autoblog.gr