Περισσότερους τοίχους θέλει ο Ecclestone

Σχετικά άρθρα

GP EUROPA F1/2016

Ένα φαινόμενο που ενοχλεί τους οπαδούς της Formula 1 είναι η έξοδος των μονοθεσίων από την πίστα. Ο κανονισμός ορίζει ότι ένα μονοθέσιο δεν μπορεί να πατά εκτός πίστας με όλους τους τροχούς, αλλά δυστυχώς σχεδόν κάθε οδηγός έβγαινε εκτός στο Αμερικανικό Grand Prix, με τους αγωνοδίκες να μην προβαίνουν σε τιμωρίες.

Μία εύκολη και γρήγορη λύση είναι η τοποθέτηση αμμοπαγίδας μόλις τελειώνουν τα kerbs, αλλά αυτό που βλέπουμε στις περισσότερες πίστες είναι άσφαλτος, έτσι οι οδηγοί παίρνουν θάρρος για να παραβιάσουν τον κανονισμό. Σύμφωνα με τον Bernie Ecclestone, τα τείχη είναι μια άλλη λύση, τα οποία φέρνουν ξανά στην επιφάνεια το αίσθημα του φόβου.

Το αφεντικό της Formula 1 πιστεύει ότι πλέον τα μονοθέσια είναι τόσο ασφαλή, που ο οδηγός δε θα τραυματιστεί, ενώ τονίζει ότι ακόμα και στην περίπτωση του Fernando Alonso τίποτα δε θα είχε συμβεί αν υπήρχε η κατάλληλη οργάνωση στην πίστα.

Έχω επικριθεί πιθανώς από τον καθένα, επειδή θέλω να χτίσουμε τοίχος 40 εκατοστών γύρω από τις στροφές. Στις παλιές εποχές, δε θα μπορούσε να γίνει, γιατί ο κόσμος θα σκεφτόταν ότι κάποιος μπορεί να σκοτωθεί. Σήμερα ξέρουν ότι κανένας δεν πρόκειται να σκοτωθεί, κάτι που είναι καλό. Συνεχίζουν να λένε ότι δεν πρέπει να βγαίνουν εκτός, αλλά δεν το κάνουν.

Με αυτό που έπαθε ο Fernando στην Αυστραλία, δε θα πίστευες ότι θα βγει και θα περπατήσει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αμέσως είναι να έχουμε μεγάλες θέσεις έξω, να μπαίνει τον ασθενοφόρο και να παίρνει τον οδηγό. Πηγαίνει στο νοσοκομείο και αργότερα ανακοινώνουμε ότι, δόξα τω Θεώ, είναι καλά. Είναι λίγο showbiz, αλλά αρέσει στον κόσμο.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...