Η Vauxhall υπό πίεση λόγω των προβλημάτων πυρκαγιάς του Corsa D

Σχετικά άρθρα

opel corsa

Η Vauxhall, το βρετανικό παρακλάδι της Opel, βρίσκεται υπό πίεση για να δώσει εξηγήσεις για την αιτία που προκάλεσε τις πυρκαγιές που αφορούν το Corsa D.

H Vauxhall τον Απρίλιο εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης για όλα τα Corsa D με τον κινητήρα 1,4 λίτρων turbo αφότου ανακαλύφθηκε εισροή νερού στο ρελέ αντλίας κενού του φρένου. Συνολικά 9 αυτοκίνητα είναι καταγεγραμμένα ότι έχουν πιάσει φωτιά με το Watchdog του BBC να εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις. Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν εισάγονταν στην Ελλάδα οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τα Corsa που πουλήθηκαν εδώ.

opel-corsa-on-fire

Σύμφωνα με το Watchdog από τις 9 περιπτώσεις δύο περιπτώσεις οφείλονται σε αυτό το πρόβλημα, ενώ άλλες 3 διερευνώνται. H πυροσβεστική υπηρεσία αναφέρει ότι η πυρκαγιά προκαλείται από μια ηλεκτρική βλάβη κοντά στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

opel-corsa-on-fire1

Η αγγλική εταιρεία από την μεριά της, δήλωσε ότι η ασφάλεια των πελατών είναι υψίστης σημασίας και παίρνει κάθε μια έκθεση των αυτοκίνητων που κάηκαν πολύ σοβαρά καθώς και ότι για να προχωρήσει η επιθεώρηση των συγκεκριμένων αυτοκίνητων χρειάζεται την άδεια της ασφαλιστικής εταιρείας των ιδιοκτητών.

Ένας από τους ιδιοκτήτες δήλωσε στο BBC ότι έλαβε επιστολή συγγνώμης από την Vauxhall, ενώ μια άλλη ιδιοκτήτρια δήλωσε ότι η Vauxhall δεν ενδιαφέρεται για την περίπτωση της και δεν έχει πάρει καμία απάντηση γιατί το αυτοκίνητο της πήρε φωτιά.

opel-corsa-on-fire2

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Vauxhall ανακαλεί αυτοκίνητα λόγω προβλήματος πυρκαγιάς, καθώς το 2015 ανακάλεσε το 220.000 Zafira B μετά από πυρκαγιές που προκλήθηκαν λόγω ενός σφάλματος στο σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...