Ηλεκτρικά track-focused μοντέλα από την Volvo

Σχετικά άρθρα

Volvo S90 Polestar

Στην πρόσφατη παρουσίαση του νέου Volvo S90 Excellence το αφεντικό της Geely, μητρικής εταιρίας της Volvo, παρέθεσε αρκετές πληροφορίες σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τα σπορ μοντέλα της σουηδικής εταιρίας.

Ο κύριος Shufu Li λοιπόν, πέραν του ότι δήλωσε μεγάλος φαν της οδήγησης, μας πληροφόρησε πως σχεδιάζει να κατασκευάσει μια πίστα τον επόμενο χρόνο. Όταν ρωτήθηκε αν αυτή θα προορίζεται για προσωπική ικανοποίηση ή για δοκιμές σπορ μοντέλων της Volvo η απάντηση του ήταν:

Η πίστα είναι ανοιχτή για όλους

Ο CEO της Volvo τώρα, Hakan Samualson πηγαίνει το όλο θέμα ένα βήμα παραπέρα λέγοντας:

Ένας premium κατασκευαστής οφείλει να δημιουργεί και συναισθηματική αξία για το προϊόν του ώστε να δικαιολογεί μια υψηλότερη τιμή. Εδώ λοιπόν έρχεται η Polestar.

Αγοράσαμε αυτό το brand και θα το αναπτύξουμε στην κατεύθυνση των premium αγνών σπορ αυτοκινήτων. Αυτά θα είναι κινηθούν στο μονοπάτι του “εξηλεκτρισμού” και θα παρέχουν μεγάλη απόδοση στους πελάτες μας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ημερομηνίες δεν έγιναν γνωστές, αλλά δήλωσε γενικά πως είναι στα πλάνα της εταιρίας για το κοντινό μέλλον.

Σχετικά με την απόδοση που περιμένουμε από ένα τέτοιο μοντέλο, αν λάβουμε ως σημείο αναφοράς το Volvo S90 T8 με τους 413 ίππους, τότε ένα track-focused Polestar μοντέλο, θα μπορούσε άνετα να έχει πάνω από 500 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...

Οριστικό τέλος του diesel για τη Volvo, μετά από 45 χρόνια

Η Volvo τελείωσε με τους diesel κινητήρες. Η 45χρονη σχέση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το εν λόγω καύσιμο -το οποίο αντιπροσώπευε το ήμισυ των...

Επίσημο: Κοινοπραξία Renault και Volvo για ηλεκτρικά βαν

Στα μέσα του περσινού καλοκαιριού, ο Όμιλος της Renault και ο αντίστοιχος της Geely ίδρυσαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υβριδικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπλέον,...

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...