Η BMW 2-Series Active Tourer είναι πιο δημοφιλής απ’ όσο νομίζεις!

Σχετικά άρθρα

bmw-2-series-active-tourer-28

Δεν θα προσποιηθώ ότι το περίμενα ούτε θα προσπαθήσω να το παίξω ότι δεν μου προκαλεί έκπληξη. Ακόμα θυμάμαι το κράξιμο που είχε ακούσει η BMW για το λανσάρισμα της 2-Series Active Tourer. “ΤΙ;;;;; ΜΠΡΟΣΤΟΚΙΝΗΤΗ BMW;;;; ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!” φώναζαν κάποιοι. Δυστυχώς, ήμουν ένας από αυτούς – oops.

Τελικά, η 2-Series Active Tourer/Grand Tourer είναι πιο δημοφιλής απ’ όσο περίμενα αφού είναι το τρίτο πιο δημοφιλές μικρό minivan στην Ευρώπη, ξεπερνώντας σε πωλήσεις “παραδοσιακές” δυνάμεις όπως το Renault Scenic, το Ford C-Max κ.ά. Μόνο το Citroen C4 Picasso και το Volkswagen Touran κατάφεραν να ξεπεράσουν το minivan της BMW που μέχρι τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 26% και να πουλήσει 77.644 αυτοκίνητα. Για την ιστορία, το Citroen πούλησε 85.390 κομμάτια ενώ το Touran 88.169, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 63%! Το θέμα είναι ότι τόσο το Γαλλικό minivan όσο και το έταιρο Γερμανικό, είναι σημαντικά φθηνότερα από την BMW που σύμφωνα με την JATO Dynamics έχει μέση τιμή πώλησης τα €35.688!

Τι σας λέω συνέχεια; Εμείς οι petrolheads είμαστε μειοψηφία! Υπάρχει κόσμος που δεν τον ενδιαφέρει τι είναι κάτω από την επιφάνεια. Υπάρχει κόσμος που δεν δίνει δεκάρα για το γεγονός ότι η BMW “πρόδωσε” την ιστορία της –όπως λένε μέχρι και σήμερα μερικοί– και έβγαλε μπροστοκίνητο μοντέλο. Γι’ αυτόν τον κόσμο λανσάρουν τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων τους οι κατασκευαστές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...