Η Samsung εξαγοράζει την Harman για 8 δισ. δολάρια!

Σχετικά άρθρα

Samsung-Logo

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε πως εξαγοράζει την Harman International Industries, έναντι 8 δισ. δολαρίων, στοχεύοντας να καταστεί ο σημαντικότερος παίχτης στην αγορά της αυτοκίνητης τεχνολογίας.

Το προσφερόμενο τίμημα είναι υψηλότερο κατά 28% από την τρέχουσα τιμή της μετοχής της Harman, η μετοχή της οποίας  την Παρασκευή έκλεισε στα 87,65 δολάρια. Η Samsung θα αγοράσει την Harman αντί 112 δολαρίων ανά μετοχή.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα επιτρέψει στη νοτιοκορεάτικη εταιρεία να ηγηθεί της αυτοκίνητης αγοράς, εξασφαλίζοντας συμβόλαια με μεγάλες εταιρείες, όπως η General Motors και η Fiat Chrysler.

Ενδεικτικά, εκτιμάται ότι οι νέες παραγγελίες δύνανται να εκτιναχθούν στα 24 δισ. δολάρια – ποσό τρεις φορές μεγαλύτερο από τα ετήσια έσοδά της. Ο όμιλος Harman κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά που σχετίζεται με έξυπνα ηλεκτρονικά συστήματα για αυτοκίνητα. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, το 65% των πωλήσεων του ομίλου αφορούσε τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο Oh-Hyun Kwon, αντιπρόεδρος της Samsung Electronics δήλωσε:

Η Harman συμπληρώνει ιδανικά την Samsung στον τομέα της τεχνολογίας και από την ένωση των δυνάμεων μας θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το μακροχρόνιο σχέδιο μας για επέκταση στον χώρο του αυτοκινήτου.

Με την εξαγορά η Samsung ανοίγει ένα τεράστιο παράθυρο και στον χώρο του Internet of Things, αφού περίπου 8.000 σχεδιαστές και μηχανικοί της Harman εργάζονται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προϊόντων που θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες του IoT.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, που αναμένεται στα μέσα του 2017, η Harman θα εξακολουθήσει να λειτουργεί αυτόνομα στους δικούς της χώρους και με την ίδια ηγεσία.

Η Samsung μάλιστα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Fiat Chrysler Automobiles για την πιθανή εξαγορά της Magneti Marelli.

ΠηγήSamsung

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...