Stellantis και Samsung κατασκευάζουν δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis και η Samsung SDI, θυγατρική της Samsung Electronics, επεκτείνουν την συνεργασία του, δηλώνοντας σήμερα πως σχεδιάζουν να κατασκευάσουν από κοινού ένα δεύτερο εργοστάσιο στις ΗΠΑ για την κατασκευή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι δύο εταιρίες έχουν δημιουργήσει από το 2021 μια κοινοπραξία που θα παράγει από κοινού μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την αγορά της Βορείου Αμερικής.

Το πρώτο εργοστάσιο της κοινοπραξίας θα ξεκινήσει την λειτουργία του το πρώτο τρίμηνο του 2025 και αρχικά θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 23 GWh, προτού φτάσει τις 33 GWh. Θα κοστίσει περισσότερο από 3,1 δισ. δολάρια και θα βρίσκεται στο Kokomo της Ιντιάνα, απασχολώντας 1.400 άτομα.

Το δεύτερο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών από το 2027 και αρχικά θα έχει παραγωγική ικανότητα 34 γιγαβατώρες (GWh). Αυτό θα είναι το έκτο εργοστάσιο της παραγωγής μπαταριών της Stellantis.

Αυτή η νέα εγκατάσταση θα συμβάλει στην επίτευξη του επιθετικού μας στόχου να προσφέρουμε τουλάχιστον 25 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά της Βόρειας Αμερικής μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε περισσότερη χωρητικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τον μεγάλο μας συνεργάτη Samsung SDI και κάνουμε τα επόμενα βήματα για την επίτευξη της δέσμευσής μας για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2038,

δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares.

Η Stellantis έχει κάνει γνωστά τα σχέδια της που θέλουν όλες οι μάρκες της να προσφέρουν μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη έως το 2030, ενώ έως το 2038 θέλει να γίνει κλιματικά ουδέτερη, επιτυγχάνοντας μείωση 50% στις εκπομπές μέχρι το 2030 σε σχέση με το 2021.

Έως το 2030 η Stellantis θέλει το 50% των πωλήσεων της (επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα) στις ΗΠΑ να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Για να το πετύχει αυτό, θέλει να εξασφαλίσει μπαταρίες χωρητικότητας περίπου 400 GWh.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...