Η Subaru όπως δείχνουν τα νούμερα, θα δει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά τον αριθμό των νέων αυτοκινήτων της που παραδίδει σε πελάτες να αυξάνεται. Στόχος της εταιρίας είναι μέχρι το 2021 να πουλά 750.000 οχήματα ετησίως και αν οι πωλήσεις συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, θα τα καταφέρουν.

Στη Γιαπωνέζικη εταιρία όμως δεν εφησυχάζουν, καθώς οι πρόσφατες ανακλήσεις οχημάτων αλλά και η πτώση της στην έκθεση αξιοπιστίας του Consumer Reports για το 2016, έχουν δώσει το έναυσμα για να αναλάβουν δράση απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και στο να εξασφαλίσουν πως δε θα ξανά αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

subaru-outback-2016-5

Το 2016 η Subaru στις Η.Π.Α εξέδωσε ξεχωριστές ανακλήσεις για τα Tribeca, Legacy και Outback και τον περασμένο μήνα πάνω από 100.000 οχήματα με κινητήρα turbo πήραν σειρά στο χορό των ανακλήσεων. Αν προσθέσει κανείς μαζί και τις ανακλήσεις λόγο των προβληματικών αερόσακων της Takata, που συνεχίζονται ακόμα, το νούμερο είναι μεγάλο.

Η Yasuyuki Yoshinaga, CEO της μητρικής εταιρίας της Subaru, της Fuji Heavy Industries Ltd, μιλώντας σχετικά με το θέμα δήλωσε:

Δίνουμε πάντα έμφαση  στην ποιότητα, αλλά είχαμε μια αύξηση στις ανακλήσεις. Ορίσαμε έναν ειδικό που θα είναι υπεύθυνος για την διασφάλιση της ποιότητας παγκοσμίως και θα εποπτεύει τη βελτίωση της ποιότητας στην αγορά των Η.Π.Α.

Η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην ταχεία αύξηση των πωλήσεων μας παγκοσμίως, που δημιούργησε προβλήματα στη παραγωγή μας στις Η.Π.Α. και στους προμηθευτές μας. Το μέγεθος των φετινών ανακλήσεων, μας έκανε να αντιληφθούμε την έντονη ανάγκη της ενίσχυσης  των προσπαθειών μας, ώστε να εξασφαλίσουμε υψηλά στάνταρ ποιότητας.

2011-subaru-forester-with-fb-series-2-5-liter-boxer-four

Για την ιστορία η Subaru στην έκθεση αξιοπιστίας του Consumer Reports για το 2016 πήρε την 11 θέση, έχοντας μια πτώση 6 θέσεων σε σχέση με το 2015.