Έκθεση αξιοπιστίας Consumer Reports: Η Lexus ξανά στην κορυφή

Σχετικά άρθρα

car-repair

Το Consumer Reports δημοσίευσε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας αξιοπιστίας με τίτλο “Annual Auto Reliability Survey. Στη φετινή έκθεση υπάρχουν οι κλασικές δυνάμεις στο χώρο της αξιοπιστίας αλλά και μια θετική και μια αρνητική έκπληξη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη  σειρά.

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά στη πρώτη θέση βρίσκεται η Lexus καθώς και τα εννιά μοντέλα της εταιρίας είχαν βαθμολογία πάνω από το μέσο όρο. Τα CT200h, GX SUV και GS sedan βρέθηκαν μέσα στην πρώτη εξάδα. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Toyota έχοντας ίδια βαθμολογία με τη Lexus με μόνο αρνητικό την κακή κατάταξη του νέου της pickup, Tacoma. Το Prius από την άλλη απέσπασε την καλύτερη βαθμολογία στη κατηγορία του.

Η Buick έκανε τη μεγάλη έκπληξη, καθώς είναι η πρώτη αμερικάνικη εταιρία που καταφέρνει να μπει στη πρώτη τριάδα. Ο Διευθυντής και υπεύθυνος για τις δοκιμές των αυτοκινήτων της Consumer Reports, Jake Fisher, δήλωσε:

Το επίτευγμα της Buick είναι αξιέπαινο και σίγουρα μπορεί να είναι ένα μήνυμα αφύπνισης και για άλλους κατασκευαστές.

Η περιορισμένη γκάμα μοντέλων της Buick βοήθησε κατά πολύ στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, κάτι που δεν κατάφεραν οι άλλες μάρκες της GM. Και ενώ η Buick κατάφερε ένα μικρό θαύμα, η άλλοτε κραταιά δύναμη στην αξιοπιστία, η Honda, είδε τη βαθμολογία της να μειώνεται και να πέφτει στη δέκατη θέση. Η τελευταία γενιά του Honda Civic, αν και ψηφίστηκε αυτοκίνητο της χρονιάς στη Βόρειο Αμερική για το 2016, η βαθμολογία του εδώ δεν ήταν τόσο καλή, λόγω προβλημάτων με τον εξοπλισμό ισχύος και του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η πρώτη δεκάδα πάντως είναι καθαρά Ασιατική υπόθεση, καθώς επτά από τους δέκα κατασκευαστές προέρχονται από την Ασιατική Ήπειρο και οι μόνοι εκπρόσωποι της Ευρώπης είναι η Audi στην τέταρτη θέση και η BMW στην ένατη. Η Kia και η Hyundai συνεχίζουν να είναι μέσα στις πρώτες δέκα αξιόπιστες εταιρίες, κατακτώντας την πέμπτη και την έβδομη θέση αντίστοιχα. Η Infiniti της Nissan πραγματοποίησε ένα τεράστιο άλμα ανεβαίνοντας 16 θέσεις και πήρε την όγδοη θέση.

Στις πιο κάτω θέσεις η Mercedes ήταν κερδισμένη, καθώς ανέβηκε στην 17η θέση από την 21η που ήταν. Η Volkswagen αντίθετα έπεσε εννέα θέσεις, καταλαμβάνοντας την 22η καθώς όλα τα μοντέλα της, εκτός από το Tiguan, είχαν χαμηλή βαθμολογία. Το ίδιο υπέστη και η Volvo καθώς βρέθηκε στην 19η θέση, επτά θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι καθώς τα προβλήματα του συστήματος αφής του XC90, δεν πέρασαν απαρατήρητα.

Η Chevrolet βρέθηκε στην 15η θέση και ήταν η δεύτερη καλύτερη βαθμολογία Αμερικανού κατασκευαστή για φέτος, χάρη στην καλή εμφάνιση του νέου Cruze. Η Ford αν και τα Fiesta και Focus δεν είχαν καλές βαθμολογίες κατάφερε να πάρει την 18η θέση. Η Tesla βρέθηκε στην 25η θέση κυρίως λόγω των αρκετών προβλημάτων του SUV της, του Model X.

Στον πάτο της βαθμολογίας θα συναντήσουμε τη Ram, αφού απέσπασε τη χειρότερη βαθμολογία ανάμεσα στους 29 κατασκευαστές της δοκιμής. Στις τελευταίες  θέσεις εκτός από την Ram βρίσκονται και οι υπόλοιπες μάρκες του FCA Group.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...