H Peugeot “λοκάρει” το Focus RS και ετοιμάζει 4κινητο 308

Σχετικά άρθρα

Peugeot 308 R HYbrid

Η Peugeot έρχεται στα συγκαλά της σιγά σιγά. Μετά τα 208 και 308 GTi, που θυμήθηκαν -σε προσαρμοσμένα πλαίσια- το ένδοξο παρελθόν των 205 GTi, 206 RC και 306 GTi, έρχονται οι δηλώσεις του αφεντικού της εταιρίας να προετοιμάσουν το έδαφος για “πόλεμο” σε όλα τα μέτωπα.

Ο Jean-Philippe Imparato αποκάλυψε στο βρετανικό Autocar πως οι Γάλλοι σχεδιάζουν το νέο της halo car, καθώς και σκληροπυρηνικές εκδόσεις των 208 και 308:

Είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως το Dakar, και θέλουμε τα αυτοκίνητα παραγωγής να το αντικατοπτρίζουν. Σε κάθε επίπεδο της γκάμας μας -208 και 308- θα υπάρχει στην κορυφή κάτι ασυναγώνιστο σε επιδόσεις. Δεν θα έδινα πολλές ελπίδες στην αντικατάσταση του RCZ. Πιο πιθανό είναι να δείτε μια “κτηνώδη” εκδοχή του 308.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία του Focus RS, το “ρεύμα” που υπάρχει στην κατηγορία των super hot hatch (A45 AMG, RS3 κλπ) και της αποδοχής που έλαβε το 308 R Hybrid, είμαστε σίγουροι πως απομένουν τα τυπικά για να πάρει το “ok”. Από τη στιγμή μάλιστα, που το πρωτότυπο ήταν πλήρως λειτουργικό ( και πρόλαβε να αφήσει ξερό το RS3 ) είναι προφανές ότι η βάση είναι πανέτοιμη.

Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να κυμανθεί στα 400 άλογα (από 493 του πρωτοτύπου) κάνοντας χρήση του 1.6 THP που συναντάμε στο RCZ R και του υβριδικού συστήματος που απαντάται σε διάφορα μοντέλα του ομίλου PSA (3008 και 508 Hybrid4, Citroen DS5).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...