Στο σφυρί μια Ferrari F40 χωρίς επιθυμητή τιμή

Σχετικά άρθρα

1992-ferrari-f40-1

Η F40 είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της Ferrari. Το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να εορταστούν τα 40 της χρόνια της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ήταν εκείνο που πήρε την τελευταία έγκριση από τον Enzo Ferrari προτού αυτός φύγει από τη ζωή.

Μία από αυτές τις 1.311 που κατασκευάστηκαν λοιπόν, θα βγει σύντομα σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s, χωρίς μάλιστα ο ιδιοκτήτης της να έχει θέσει επιθυμητή τιμή. Η συγκεκριμένη F40 είναι μοντέλο του 1992, παραδόθηκε στην Ελβετία και έχει γράψει στο κοντέρ της 26.800 χλμ.

Εξωτερικά, είναι βαμμένη στο πιο αναγνωρίσιμο χρώμα της Ιταλικής εταιρίας, το Rosso Corsa και πατάει στις κλασσικές πεντάστερες ζάντες. Στο σπαρτιάτικο εσωτερικό κυριαρχούν μόνο τα κόκκινα bucket καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι, το κλασσικό χτένι, τα τρία αλουμινένια πεντάλ και άφθονο γυμνό carbon. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο biturbo V8 των 2,9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 478 άλογα με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα. Ο οίκος εκτιμά πως το αυτοκίνητο θα πουληθεί κάπου μεταξύ €725.000 και €875.000.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...