Προπολεμικές “βολίδες” σε δημοπρασία

Σχετικά άρθρα

bugatti_type_35_grand_prix

Στο Scottsdale της Arizona, τον ερχόμενο Ιανουάριο θα γίνει μια από τις σημαντικότερες δημοπρασίες αυτοκινήτων, η Gooding & Company, αμερικάνικη εταιρεία που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες πανάκριβων συλλεκτικών αυτοκινήτων θα παραβρεθεί με τρία καταπληκτικά αυτοκίνητα του μεσοπολέμου.

Η γαλάζια είναι η Bugatti Type 35 Grand Prix του 1925, με αριθμό πλαισίου 4487. Η T35 που παρουσιάστηκε από την Bugatti το 1924 πρόκειται ίσως για το πιο πετυχημένο αγωνιστικό της δεκαετίας του ’20 και ένα από τα πιο επιτυχημένο γενικώς με 351 νίκες σε διάφορους αγώνες. Η συγκεκριμένη αρχικά άνηκε στον Wallis C. Bird, που την έτρεξε σε πληθώρα αγώνων της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Στην κατοχή του παρέμεινε ως το 1961 και το τραγικό θάνατό του σε αεροπορικό δυστύχημα.

Τότε η χήρα του την πούλησε μαζί και με όλα τα αυτοκίνητα της πλούσιας συλλογής του, σε αυτό που ονομάστηκε η δημοπρασία αυτοκινήτων του αιώνα. Τότε αγοράστηκαν από τον σπουδαίο συλλέκτη Henry Austin Clark, για να καταλήξει πριν 35 χρόνια στον τωρινό της ιδιοκτήτη. Η κατάστασή της φαίνεται άριστη και πιθανολογώ πως πρόκειται για unrestored όχημα, δεδομένου ότι πάντα άνηκε σε επιμελέστατους ιδιοκτήτες. Η τιμή που αναμένεται να πιάσει είναι γύρω στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Η επόμενη βολίδα είναι μια Alfa Romeo 6C 1750 Series V Grand Sport Cabriolet του 1932 με αμάξωμα από τον μετρ του είδους, Giuseppe Figoni. Αρχικά η Ιταλίδα καλλονή αγοράστηκε από τον Γάλλο Pierre Louis-Dreyfus, υποθέτω τον ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας αγροτικών προϊόντων. Αν και πρόσφατα αναπαλαιώθηκε (restored), κάτι που για τους σκληροπυρηνικούς συλλέκτες είναι καταστροφικό, η τιμή που αναμένεται να πιάσει ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τέλος υπάρχει και μια Bentley 4 ½ Litre Open Tourer σαν κι αυτή που κέρδισε το Le Mans του 1928 με αμάξωμα φτιαγμένο από τον Vanden Plas στο παραδοσιακό βρετανικό πράσινο. Η τιμή που αναμένεται να χτυπήσει η βρετανική κυρία είναι γύρω στα 1,1 εκατομμύρια δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί Honda S2000 του 2001 με μόλις 1.525 χλμ.

Το Honda S2000 είναι αναμφισβήτητα ένα διαχρονικό αυτοκίνητο και τα τελευταία χρόνια οι τιμές του έχουν αγγίξει την στρατόσφαιρα, καθώς δεν είναι λίγες οι...

Ουίσκι από την Macallan και την Bentley που κοστίζει περισσότερο από ένα αυτοκίνητο

Η Bentley και το αποστακτήριο Macallan παρουσιάζουν το The Macallan Horizon, ένα single malt ουίσκι που βρίσκεται μέσα σε ένα εντυπωσιακό μπουκάλι κατασκευασμένο από...

Η νέα Bugatti κρύβεται κάτω από το σεντόνι

Ο CEO της Bugatti, Mate Rimac δημοσίευσε ένα video που μας δείχνει το νέο hypercar της Bugatti κάτω από το σεντόνι. Η παρουσίασή του...
Autoblog.gr