Πόσο ταχύτερο είναι το Nissan GT-R από την Aston Martin V12 Vantage S στην πίστα;

Σχετικά άρθρα

gt-r-vs-v12-vantage-s

Φαντάζομαι, γνωρίζεις ποιο εκ των Nissan GT-R και Aston Martin V12 Vantage S είναι το ταχύτερο στην πίστα. Τι σε οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα; Το ιαπωνικό αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί για χρόνους στην πίστα, διαθέτοντας σύστημα 4κίνησης, αλλά και αυτόματο κιβώτιο, όταν η Aston Martin κινήθηκε λίγο… α λα παλαιά.

Το βρετανικό supercar έχει κάτω από το καπό έναν V12 κινητήρα, 6,0 λίτρων, που βγάζει δύναμη 571 αλόγων (574 άλογα με το Sport-Plus πακέτο) και 620 N·m ροπής (630 N·m με το Sport-Plus πακέτο). Διαθέτει κίνηση μόνο στον πίσω άξονα και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα χειροκίνητο 6 σχέσεων.

Την ίδια ώρα, ο «Godzilla» φορά έναν twin-turbo V6 κινητήρα, 3,8 λίτρων, με τη δύναμή του να φτάνει τα 570 άλογα και τα 637 N·m ροπής. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς, μέσα από ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ είναι περίπου 90 κιλά πιο βαρύ από τη «Βρετανίδα».

Το Autocar παίζει ένα άκρως διασκεδαστικό κυνηγητό στο παρακάτω video, ωστόσο στο τέλος μάς λέει πως ο καλύτερος χρόνος του GT-R ήταν 1:09.08 και της V12 Vantage S 1:12.4, συνεπώς μιλάμε για αρκετά μεγάλη διαφορά.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...