Σχεδιαστής της VW βρίσκει το Atlas βαρετό

Σχετικά άρθρα

volkswagen-atlas-la-2016

Η Volkswagen παρουσίασε το Atlas το πρώτο 7-θέσιο SUV της στην έκθεση του Λος Άντζελες και θα πωλείται στις ΗΠΑ, στην Κίνα, την Ρωσία και ίσως το δούμε και στην Ευρώπη.

Η σχεδίαση του Atlas βασίζεται στις γνώριμες σχεδιαστικές γραμμές που μας έχει συνηθίσει η γερμανική εταιρεία. Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο περιθώριο της έκθεσης, ένας σχεδιαστής που ανήκει στην ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την σχεδίαση του Atlas, δεν μίλησε και με τα πιο κολακευτικά σχόλια για το μοντέλο. Αρχικά δήλωσε απογοητευμένος με το τελικό αποτέλεσμα και όταν τον ρώτησαν την άποψη του για την εξωτερική σχεδίαση δήλωσε:

Είναι βαρετό. Φυσικά και είναι βαρετό. Αυτό το όχημα είναι τεσσάρων χρόνων και εννοώ ότι δείχνει σαν ένα αυτοκίνητο τεσσάρων χρόνων. Μοιάζει με Ford του 2012, θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε μοντέλο.

2018-volkswagen-atlas-1

Η Volkswagen δηλώνει πως το Atlas είναι το όχημα με τις πιο τολμηρές γραμμές που πούλησε στις ΗΠΑ, παρόλο που οι δηλώσεις ενός από τους σχεδιαστές του λένε τα αντίθετα. Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι γραμμές του αυτοκίνητου αντιπροσωπεύουν αυτό που θέλουν οι Αμερικάνικες οικογένειες και ο σχεδιασμός και το μέγεθος έγιναν με βάση τα αμερικάνικα κριτήρια.

To Atlas κατασκευάζεται πάνω στην MQB πλατφόρμα, με τις πωλήσεις στις ΗΠΑ να ξεκινούν την ερχόμενη Άνοιξη. Η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο Chattanooga στο Tennessee δίπλα στο Αμερικάνο Passat. Οι τιμές του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά υπολογίζεται ότι θα κοστίζει πάνω από το 7-θέσιο Tiguan που ετοιμάζεται και θα είναι φθηνότερο από το πιο upmarket Touareg που μέσα στο 2017 θα δούμε την νέα γενιά του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...

Οι τιμές του νέου Volkswagen Tiguan

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Volkswagen Tiguan στην Ελλάδα, με το αυτοκίνητο να ξεκινά από τις 34.300 ευρώ και να προσφέρεται με τον 1.5...