Διαβάζοντας τον τίτλο σίγουρα θα σκέφτηκες ότι πρόκειται για άλλη μια αποτυχημένη replica, και δεν θα έχεις άδικο. Μόνο που η συγκεκριμένη 288 GTO βασίζεται σε μια Ferrari, και πιο συγκεκριμένα σε μια 328 GTS. Ευτυχώς, τουλάχιστον, που δεν έχει “βανδαλιστεί” κάποιο Toyota MR2 ή Pontiac Fiero.

H μετατροπή έγινε στην Αμερική από τον Jim Carpenter, και η κατάσταση της είναι εξαιρετική αφού έχει διανύσει μόλις 2.025 χλμ. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και πολύ δύσκολα θα διακρίνεις ότι δεν πρόκειται για αυθεντική, καθώς αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται και από την αλλαγή της διάταξη του κινητήρα, και την τοποθέτηση του στον διαμήκη άξονα, όταν το αυτοκίνητο “δότης” τον έχει στον εγκάρσιο. Μόνο αυτή η αλλαγή κόστισε περίπου 150.000 δολάρια.

Το σύστημα ψεκασμού είναι επίσης νέο, και ο εγκέφαλος τη Haltec έχει δοκιμαστεί στην Αυστραλία, με τα δύο αυτά στοιχεία να έχουν σχεδιαστεί για αγωνιστική χρήση. Ο κινητήρας είναι ένας 3-λιτρος V8, με δύο μεγάλα turbo και intercoolers, και αποδίδει 550 άλογα, κάτι που είναι πιο πολλά και από την F40.

Όπως κατάλαβες βρίσκεται προς πώληση, και εκτιμάται ότι θα αλλάξει χέρια σε μια τιμή μεταξύ €150.000 και €180.000.

 • xtra

  ρεπλικα πολυτελειας…
  Οι φτηνες εχουν λογο υπαρξης και δικαιολογουν το λογο να τις ξεκινησει/αγορασει κανεις.

  Αυτη εδω ειναι μια ακριβη μαυρη τρυπα

 • manowar

  Ωχχχχ δεν ειμαι καλααα,,φερτε την και ας μην ειναι οριτζιναλ,,ας ειναι πριτζιναλ που λεν και οι γιουφτοι.

 • thymios tsilimparis

  Εξαιρετική δουλειά!

 • Mario Walks Alone

  Κατέστρεψε μια σπάνια κουπέ 328 GTB (και όχι GTS που λέει το άρθρο και είναι η ”targa”) για να έχει την GTO του φτωχού. Μπράβο!
  Καλύτερα να ‘ταν σε βάση MR2…