Το νέο Audi Q3 ίσως προσφερθεί και με τον ηλεκτροκινητήρα του VW e-Golf

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή το dieselgate, το VW Group βρίσκεται σε μια πολύ μεγάλη φάση αλλαγής της γκάμας της και υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης. Το Q3 είναι αυτή τη στιγμή το παλιότερο SUV μοντέλο της Audi και αναμένεται να αντικατασταθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2018.

Η σημερινή γενιά βασίζεται στην πλατφόρμα του VW Golf Mk5, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μοντέλο θα χτιστεί πάνω στην MQB. Αυτό σημαίνει ότι θα “αδυνατίσει” αρκετά κιλά, θα διαθέτει μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα κινητήρια σύνολα.

Ένα από αυτά αναμένεται να είναι ένα plug-in υβριδικό και θα παρουσιαστεί περίπου ένα χρόνο αργότερα από τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου. Το Q3 e-tron θα κινείται από τον 1.400άρη TFSI κινητήρα, ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, σύνολο το οποίο θα δανείζεται από το Golf GTE. Υπό σκέψη είναι και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Q3, όπου αν πάρει το πράσινο φως θα μοιράζεται τα ίδια μέρη με τον πρόσφατα ανανεωμένο e-Golf. Να θυμίσω αυτό φορά μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 35,8 kWh, με αυτονομία στα 200 χλμ, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 134 άλογα με 290 Nm ροπής.

Για την συμβατική γκάμα, θα διαθέτει τα νέα κινητήρα σύνολα 1,5-λίτρων, ενώ θα υπάρχουν και 2-λιτροι κινητήρες. Τέλος, θα συνεχίσει να υπάρχει η RS Q3 έκδοση, η οποία θα κινείται από τον ίδιο 5-κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν 7-ταχυτο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο.

Σχεδιαστικά, το νέο Q3 θα υιοθετήσει νέα σχεδιαστικά φιλοσοφία της Audi και αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης σε περίπου 10 μήνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα