Από τον περασμένο Μάρτιο η Seat έχει κάνει γνωστό ότι ετοιμάζει νέο crossover στη κατηγορία Β (Juke κτλ) για το 2017, κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου στο εργοστάσιο του Martorell, κάτι που σύμφωνα με τον πρόεδρος της ισπανικής εταιρίας, Luca de Meo, αποτελεί εξαιρετική είδηση τόσο για τη μάρκα όσο και για το εργοστάσιο, διότι αυτή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία και συμβολίζει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, καθιστώντας τα μοντέλα SUV τρίτο πυλώνα της εταιρείας, μαζί με τη γκάμα Ibiza και Leon.

Το όνομα αυτού, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό γραφείο πατεντών και ευρεσιτεχνίας που κατοχύρωσε η ισπανική εταιρία στις 13 Ιουλίου, θα είναι Arona, που αναφέρεται στην νότια περιφέρεια της Τενερίφης, συνεχίζοντας την ονομασία των μοντέλων της με κάποια πόλη ή περιφέρεια της Ισπανικής χώρας.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι οι πρώτες που μας δείχνουν κάτω από το βαριά καμουφλαρισμένο του σώμα, το σχήμα του νέου ισπανικού μοντέλου, το οποίο δείχνει να είναι μια σμίκρυνση του Ateca. Πρακτικά αποτελεί το “αδερφό” μοντέλο του Audi Q2, με το οποίο θα μοιράζεται πλατφόρμα και μηχανικά μέρη. Η παρουσίαση του αναμένεται προς το τέλος του τρέχοντος έτους, έχοντας χαμηλότερη τιμή από το Ateca.