Η Intel ανακοίνωσε ότι αγόρασε το 15% των μετοχών της εταιρείας χαρτογράφησης Here, με την οποία πρόκειται να εξελίξουν από κοινού μια νέα πλατφόρμα χαρτογράφησης υψηλής ευκρίνειας, για χρήση στα αυτόνομα οχήματα.

Η Here ήταν δημιούργημα της Nokia, όταν όμως η φιλανδική εταιρεία πέρασε στα χέρια της Microsoft εκείνη τέθηκε προς πώληση και τελικά το μερίδιο των μετοχών της μοιράστηκε μεταξύ τωνBMW, Mercedes-Benz και Audi, οι οποίες ήθελαν η εταιρεία να εργαστεί πάνω στα συστήματα πλοήγησης τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Here δήλωσε ότι σκοπός των δύο εταιρειών είναι η ανάπτυξη μιας real-time, αυτοδίδακτης και υψηλής ευκρίνειας απεικόνισης του φυσικού κόσμου. Πράγμα που σημαίνει ότι το λογισμικό θα είναι σε θέση να ενημερώσει τους χάρτες με τα τελευταία δεδομένα και να χρησιμοποιήσει την επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή για να εντοπίσει πιθανά εμπόδια και να προειδοποιήσει άλλα αυτοκίνητα.

Προφανώς η απόφαση της Intel να προχωρήσει σε μια τέτοια συνεργασία οφείλεται στο ότι τα δεδομένα στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών αλλάζουν, οπότε θα πρέπει να προβεί πλέον σε τέτοιου είδους κινήσεις ούτως ώστε να παραμείνει κερδοφόρα και επίκαιρη επιχείρηση, και έχοντας ως δεδομένο ότι τουλάχιστον τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πρόθυμες να αγοράσουν έναν τέτοιο λογισμικό για τα προσεχή μοντέλα παραγωγής τους, μάλλον θα καταφέρει να επιτύχει τον στόχο της.