Rally Dakar 2017: Δράμα και ανατροπές την 3η ημέρα

Σχετικά άρθρα

Γεμάτη ανατροπές και δράμα ήταν η τρίτη ημέρα του φετινού Rally Dakar, με τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν σκληρές προκλήσεις στον τομέα της πλοήγησης, κάτι που έφερε μεγάλες ανακατατάξεις.

Με τους ενδιάμεσους σταθμούς να μην εντοπίζονται εύκολα στα υψίπεδα της Αργεντινής όπου ο αέρας είναι πιο αραιός, πληρώματα και αναβάτες έφτασαν στα όριά τους, καθώς το πιο σκληρό ράλι στον κόσμο αποδείχθηκε αντάξιο της φήμης του.

Στα αυτοκίνητα, ήταν μια σχεδόν τέλεια ημέρα για την Team Peugeot Total, αφού στη διαδρομή από το Τουκουμάν προς το Σαν Σαλβαδόρ, έκανε το 1-2-3! Ταχύτερος όλων στα 364 χιλιόμετρα χρονομετρημένης διαδρομής, ήταν ο 12 φορές νικητής στο Dakar, Stephane Peterhansel, με τους Carlos Sainz και Sébastien Loeb να ακολουθούν.

Όμως ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα για τη Toyota Gazoo Racing καθώς τόσο ο Nasser Al-Attiyah όσο και ο Giniel de Villiers, υπέφεραν από μακροχρόνιες στάσεις κατά τη διάρκεια της ειδικής, με τον Al-Attiyah να είχε μάλιστα και ένα ατύχημα που του κόστισε πολύ σε χρόνο, τερματίζοντας στην 31η θέση της ε.δ. Αμφότεροι βρίσκονταν ψηλά στην κατάταξη αλλά είδαν τις ελπίδες τους να κερδίσουν ξανά στο Dakar, να μειώνονται δραματικά.

Στη γενική κατάταξη των αυτοκινήτων προηγείται ο Sebastien Loeb (Peugeot 3008 DKR), με τους Carlos Sainz και Stephane Peterhansel να ακολουθούν με τα έτερα 3008 DKR, 42 δευτερόλεπτα και 4 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο αντιστοίχως.

Στις μοτοσυκλέτες ήταν η ημέρα του επικεφαλής αναβάτη της Honda, Joan Barreda, μιας και κέρδισε τη 15η ειδική διαδρομή στην καριέρα του στο Dakar. Κυνήγησε και τελικά πέρασε τον περυσινό νικητή, Toby Price (Red Bull KTM) που έχανε χρόνο βγαίνοντας πρώτος στο δρόμο. Ο Ισπανός προηγείται πλέον στη γενική κατάταξη, με τον teammate του Price, Sam Sunderland, 10 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα πίσω του. Όσο για τον Price, έπεσε πέμπτος.

Στα Quad ήταν ο Pablo Ignasio πέρασε μπροστά, με τον Gaston Gonzalezh να τον ακολουθεί σε απόσταση 4 λεπτών και 37 δευτερολέπτων, ενώ ο Pablo Copetti βρίσκεται στην τρίτη θέση 18 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο. Στα φορτηγά ταχύτερος ήταν ο Eduard Nikolaev, ενώ στα UTV προηγείται ο Mao Ruijin.

Σήμερα ακολουθεί η τέταρτη ειδική από το Σαν Σαλβαδόρ (Αργεντινή) προς Τουπίζα (Βολιβία). Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 521 χλμ, με τα 416 από αυτά να είναι χρονομετρημένα. Καθώς οι διαδρομές περνούν πλέον σε εδάφη Βολιβίας, το υψόμετρο σκαρφαλώνει στα 3.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μεγάλη πρόκληση αποτελούν και οι αμμόλοφοι, ένα δυνατό τεστ τόσο για τις οδηγικές ικανότητες όσο και για αυτές της πλοήγησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...