Τις τελευταίες μέρες πριν μπει το 2017, η Infiniti μας έκανε ένα preview του QX50 Concept, το πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η επόμενη γενιά του QX50, και σήμερα το ιαπωνικό premium brand της Nissan μας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτό.

Το πρωτότυπο βασίζεται στο QX Sport Inspiration concept αλλά διαθέτει πιο ώριμο σχεδιασμό, που πολλά από τα σημεία του θα περάσουν στο μοντέλο παραγωγής. Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου είναι εντυπωσιακός, έχοντας εκφραστικό στυλ, με λεπτά LED φωτιστικά σώματα, χρωμιομένες λεπτομέρειες και ένα σώμα γεμάτο καμπύλες.

Στο εσωτερικό έχει γίνει χρήση πολύ ψηλής ποιότητας υλικών, με το σύνολο της καμπίνα να είναι ντυμένο με δέρμα, ενώ στην κονσόλα υπάρχουν παντού ξύλινες επενδύσεις.

Κίνηση παίρνει από έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 272 ίππων με 390 Nm ροπής, ο οποίος είναι κατά 27% πιο αποδοτικός στην κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με τον 3,5-λίτρων V6 κινητήρα αντίστοιχης ισχύος, που αντικαθιστά. Το πρωτότυπο να εφοδιάζεται με το σύστημα ProPilot που στη περίπτωση του διαθέτει και πλήρως αυτόνομες λειτουργίες.