Με την τέταρτη γενιά του Jeep Grand Cherokee να βρίσκεται στην αγορά από το 2011, και ο αντικαταστάτης του να αναμένεται στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019, μαθαίνουμε σήμερα από τα χείλη του CEO της FCA, από αυτά του Sergio Marchionne, ότι αυτό θα κάνει χρήση της ίδιας πλατφόρμας με την Alfa Romeo Stelvio.

Πιο συγκεκριμένα ο Marchionne από το Detroit που βρίσκεται για την έκθεση, εξήγησε ότι  FCA ολοκληρώνει μια μελέτη σχετικά με τη βιωσιμότητα της κατασκευής της πέμπτης γενιάς του Grand Cherokee πάνω στην πισωκίνητη πλατφόρμα Giorgio, λέγοντας:

Η πιο φυσική εφαρμογή μιας περαιτέρω εξέλιξης της πλατφόρμας της Alfa Romeo είναι το Grand Cherokee. Ολοκληρώνουμε σύντομα την μελέτη, αλλά με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, πάνω σε αυτή είναι που θα αναπτυχθεί το νέο Grand Cherokee, εκτός αν συμβεί κάτι μέσα στις επόμενες 60 ημέρες, που θα υποδηλώνει ότι αυτό δεν είναι εφικτό.

Αυτό πραγματικά θα ολοκληρώσει την ιστορία της αρχιτεκτονικής ανάπτυξης για εμάς, γιατί πιστεύω ότι θα είναι σίγουρα μεγάλο “καρφί” στην ιστορία της Jeep.