Η Audi Sport μπαίνει στο World Rallycross

Σχετικά άρθρα

O Mattias Ekström είναι πολυάσχολος οδηγός. Ο δύο φορές πρωταθλητής του DTM (2004, 2007) αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (εν συντομία World RX) παράλληλα με το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Πέρσι, στην πρώτη του πλήρη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, οι προσπάθειές του απέδωσαν καρπούς, αφού πήρε “άδεια από τη σημαία” στο τελευταίο γύρο του DTM για να επικεντρωθεί στην κατάκτηση του τίτλου στο World RX, κάτι που τελικώς κατάφερε. Επίσης, η ιδιωτική ομάδα EKS, με το “τερατάκι” Audi S1, βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας των ομάδων.

Ο Ekström, ως πρωταθλητής πια, είναι διπλά χαρούμενος διότι εξασφάλισε την εργοστασιακή υποστήριξη της Audi. Δεδομένης της αποχώρησης της εταιρείας από το WEC, η Audi επικεντρώνεται πια στο πρωτάθλημα της Formula E και του DTM και θα παρέχει αυξημένη αγωνιστική υποστήριξη στην ομάδα του Ekström. O Dieter Gass, o νέος αγωνιστικός διευθυντής της Audi, δήλωσε επ’αυτού:

Συνειδητοποιήσαμε ότι θα είναι αρκετά δύσκολο η EKS να ανταγωνιστεί τις εργοστασιακές ομάδες στο World RX και γι’ αυτό, αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε τη δέσμευση μας απέναντί στο πρωτάθλημα κι αυτήν.

Πέρσι, ο Ekström είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να συνεχίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, αν η Audi δε βοηθούσε και αυτή με τη σειρά της την ομάδα του Σουηδού απέναντι στις εργοστασιακές ομάδες. Από την ίδρυση της από τον Ekström to 2014, η ομάδα είχε πρόσβαση σε προμηθευτές και συνεργάτες της Audi, αλλά το 2017, η εταιρεία από το Inglostadt θα έχει για πρώτη φορά επίσημη παρουσία στα τεκτενόμενα του World RX. Για την επίσημη, πια, συνεργασία του με την Audi, o 38-χρονος Σουηδός δήλωσε:

Τα πρώτα τρία χρόνια, θέσαμε τις βάσεις σαν ομάδα, αποκτήσαμε πολύτιμες εμπειρίες και θέσαμε νέα standards με την EKS. Ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο ότι θα χρειαζόμασταν την εργοστασιακή υποστήριξη στο μέλλον για να διατηρηθούμε σε αυτό το επίπεδο.

Το γεγονός ότι η ομάδα λαμβάνει την εργοστασιακή υποστήριξη, με κάνει πολύ χαρούμενο. Πιστεύω ότι το Rallycross έχει πολύ μέλλον μπροστά του, ίσως και με έναν πιθανό “εξηλεκτρισμό’ του.

Για το 2017, τα πράγματα φαίνεται ότι σοβαρεύουν αρκετά, καθώς η ομάδα του Petter “Hollywood” Solberg (PSRX) θα έχει την εργοστασιακή υποστήριξη της Volkswagen και η Audi, μαζί με την προαναφερθείσα και τις Peugeot και Ford, που ήδη συμμετέχουν επίσημα στο World RX, θα αποτελέσουν τις τέσσερις, πρακτικά, εργοστασιακές συμμετοχές στο επερχόμενο πρωτάθλημα.

Μένει να δούμε,για την ομάδα του Ekström, αν ο Toomas Heikkinen συνεχίσει να αγωνίζεται με το Audi S1 και αν ο πολύπειρος οδηγός του DTM αγωνιστεί σε όλους τους γύρους του World RX, καθώς, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θέλει διακαώς και έναν τρίτο τίτλο στο DTM, στην 17η, αισίως, χρονιά του στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...