Η τελευταία γενιά του Beetle παρουσιάστηκε το 2011 και παρόλο που βελτιώθηκε σημαντικά στην εμφάνιση του ώστε να γίνει πιο αρεστό στο αντρικό κοινό, αυτό δεν κατάφερε να κάνει αρκετές πωλήσεις. Πέρυσι η Volkswagen πούλησε 15.667 Beetles στις ΗΠΑ, νούμερο που ήταν 3 φορές λιγότερο σε σχέση με τις πωλήσεις του 2013, χρονιά που το Beetle λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ. Βλέποντας τις απογοητευτικές πωλήσεις, κάτι το σκάνδαλο του dieselgate η γερμανική φίρμα αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του.

Εκεί που νομίζαμε ότι η ιδέα του Beetle έχει ξεγραφτεί από την Volkswagen, φαίνεται πως υπάρχει μια ελπίδα για το ρετρό μοντέλο να επιστρέψει σαν ηλεκτρικό. Στο περιθώριο της έκθεσης του Ντιτρόιτ ο Klaus Bischoff, επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, δήλωσε:

Δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση μέχρι στιγμής, αλλά είναι πιθανό το μέλλον του Beetle να είναι ηλεκτρικό.

Όσο ασαφές και αν ακούγεται αυτό σαν δήλωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η εταιρεία ετοιμάζει 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025, οπότε ίσως δοθεί μια νέα ευκαιρία στο Beetle να πωλείται σαν ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έχουμε δει την στροφή της εταιρείας στα ηλεκτρικά με το I.D. concept που θα αποτελέσει την βάση για πολλά νέα ηλεκτρικά καθώς και το πιο πρόσφατο επίσης ρετρό I.D. Buzz concept. Αν τελικά το νέο Beetle πάρει το πράσινο φως να περάσει στην παραγωγή, μια επιλογή είναι να γίνει υβριδικό και να βασιστεί στην MQB πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες τεχνολογίες. Αν γίνει αμιγώς ηλεκτρικό αυτό θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα MEB για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ πολύ πιθανό είναι να διαθέτει και νέο όνομα.