Η Volkswagen έδωσε σήμερα τις φωτογραφίες του ανανεωμένου Golf GTD. Και αυτό, όπως και τα υπόλοιπα ανανεωμένα Golf διαθέτει νέα LED φωτιστικά σώματα που αντικαθιστούν τα bi-xenon, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες, νέα γρίλια και νέας σχεδίασης ζάντες. Τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι LED, οι απολήξεις των εξατμίσεων φέρουν νέα σχεδίαση, με το μοντέλο να συνεχίζει να προσφέρεται τόσο σε hatchback όσο και σε Variant έκδοση.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3″, δανεισμένος από το Passat να προστίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό του, μαζί με το head-up display. Επίσης υπάρχουν νέες ταπετσαρίες και χρωματισμοί, με την κεντρική κονσόλα να προέρχεται σχεδόν αυτούσια από το Golf R Touch concept, στην οποία κυριαρχεί η οθόνη αφής διαστάσεων 9,2″ του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η νέα οθόνη (Discover Pro) υποστηρίζει ηχητικές εντολές και gestures, κάνοντας το Golf το πρώτο μοντέλο στη κατηγορία των συμπαγών αυτοκινήτων που εξοπλίζεται με υποστήριξη για gestures.

Από πλευράς ασφαλείας, το ανανεωμένο Golf GTD εφοδιάζεται με το σύστημα Traffic Jam Assist με ημι-αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης, όπως αυτόνομο φρενάρισμα σε περίπτωση σύγκρουσης και αποφυγή οπίσθιας σύγκρουσης. Ακόμη μπορεί να καταλάβει πότε ο οδηγός δεν έχει την απαραίτητη προσοχή στον δρόμο και τον ειδοποιεί να κάνει στάση για να ξεκουραστεί.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο 2.0 TDI κινητήρας απόδοσης 184 ίππων με 380 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο, είτε με το νέο 7τάχυτο DSG. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7,5 δευτερόλεπτα στην hatchback έκδοση και 7,9 δευτερόλεπτα στην Variant.