Η BMW παρουσίασε την έβδομη γενιά της Σειράς 5 τον περασμένο Οκτώβριο, και τώρα βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης της νέας M5 (F90) ώστε να την παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2017.

Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι η γρήγορη έκδοση της νέας 5αρας θα διαθέτει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στον οδηγό να αλλάξει μετατρέπει το αυτοκίνητο από τετρακίνητο σε πισωκίνητο, με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με το Drift Mode της νέας Mercedes E63 AMG.

Κάτω από το καπό λογικά θα βρίσκεται ο 4.4-λίτρων twin-turbo quad-cam V8, απόδοσης 600+ ίππων και 850 Nm ροπής, που θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο. Το BMWBlog αναφέρει ότι για τα 0-100 χλμ/ώρα θα χρειάζεται 3,5 με 3,6 δευτερόλεπτα, καθιστώντας την 0,7 ταχύτερη από την απερχόμενη γενιά.

Παλιότερα ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και marketing του τμήματος M, Peter Quintus, είχε δηλώσει πως η νέα M5 θα κλείσει την διαφορά με την Mercedes-AMG E 63 S, με ή χωρίς τετρακίνηση, με την επιτάχυνση και το στήσιμο του αυτοκινήτου να είναι οι προτεραιότητες της γερμανικής εταιρίας, ενώ υποσχέθηκε πολύ “πισωκίνητα” χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι τελικά τετρακίνητο.

Να θυμίσω ότι έχουν διαρρεύσει τα προσχέδια της νέας Μ5 η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εμπορική πορεία από τον Μάιο του 2017 και θα προσφέρεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.