Πριν τρεις μέρες είδες τον Arnold Schwarzenegger να μας παρουσιάζει την καινούρια του ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class, και σήμερα θα δεις την εταιρία που κρύβεται πίσω από αυτή τη μετατροπή, την Kreisel, να μας δείχνει την διαδικασία που ακολούθησε.

Η αυστριακή start-up ξεκίνησε τον σχεδιασμό του ηλεκτρικού συνόλου από λευκό χαρτί, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό, καθώς πλέον το γερμανικό “θωρηκτό” κινείται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 490 ίππων, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,6 δευτ. (3 δευτ. πιο γρήγορα σε σχέση με πριν). Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 183 χλμ/ώρα, με την ενέργεια να αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 80 kWh, που ζυγίζει 510 κιλά. Αυτή του δίνει αυτονομία πάνω από 300 χλμ., ενώ φορτίζεται από δίκτυο 150 kW.

 • Mika

  Eιχε τρομερο ογκο δουλειας το project αλλα αν ειναι για καποιον σαν τον Αρνι, τοτε ολα δεν εχουν καμια σημασια παρα μονο το τελικο αποτελεσμα!
  :-))

 • rous

  Εξαιρετικη δουλεια.

 • Δυστυχώς ενώ στην Ελλάδα έχουν γίνει μετατροπές συμβατικών οχημάτων σε ηλεκτρικά για ερευνητικά ή πιλοτικά προγράμματα, τα μετασκευασμένα οχήματα δεν προβλέπετε να πάρουν άδεια κυκλοφορίας.
  Ενώ αν στείλεις ένα τέτοιο όχημα στο εξωτερικό θα το περάσουν κάποιους ελέγχους και θα του βγάλουν νεα άδεια σαν ηλεκτρικό. :o