Από το περσινό καλοκαίρι βλέπουμε μουλάρια δοκιμών της coupe έκδοσης του Range Rover Sport, ώστε το μοντέλο να τοποθετηθεί απέναντι από την BMW X6 και Mercedes GLE Coupe, και σήμερα γίνεται γνωστό πως το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Το αυτοκίνητο, με εσωτερική ονομασία L560, αποτελεί την τέταρτη προσθήκη στη γκάμα της Range Rover και θα βασίζεται στην Jaguar F-Pace, με το τετράθυρο coupe SUV μοντέλο να έχει μήκος 4,7 μέτρα και θα τοποθετηθεί ανάμεσα από τα Evoque και Range Rover Sport. Μηχανικά θα εξοπλίζεται με 2-λιτρους τετρακύλινδρους και 3-λιτρους εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ στη κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η SVR έκδοση.

Μαζί με τις δόκιμες υπάρχουν και πληροφορίες που λένε ότι πιθανώς το νέο μοντέλο θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Σύμφωνα με τις φήμες το καινούργιο μοντέλο της Land Rover θα εξοπλιστεί με το ίδιο ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που θα εξοπλιστεί και η Jaguar F-Pace EV. Πιστεύεται ότι και τα δυο θα έχουν ένα μεγάλο σύνολο μπαταριών που θα τους επιτρέπει να έχουν αυτονομία περί τα 480 χιλιόμετρα.

Για όσους δεν θέλουν να ανησυχούν για την αυτονομία πιθανώς να προσφέρεται και ένα υβριδικό σύνολο. Παρόλο που δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση, το πιο πιθανό είναι αυτό το υβριδικό σύνολο να αποτελείται από τον 3,0-λίτρο SVD6 πετρελαιοκινητήρα, έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα μικρό σύνολο μπαταριών.