Η Tesla πήρε την απόφαση να αλλάξει το όνομα της και έτσι από “Tesla Motors” από εδώ και στο εξής, η εταιρία του Elon Musk, “πετά” το Motors από το όνομά της. Tesla λοιπόν και με την βούλα ονομάζεται από σήμερα η εταιρία, η οποία κατέθεσε σχετική αίτηση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έτσι ώστε να αλλάξει και το όνομα της μετοχής της.

Η αλλαγή της επωνυμίας στην Tesla, έγινε ώστε αυτή να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της, από την ανάπτυξη, την κατασκευή και την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων, σε μια εταιρία που θα παρέχει ένα ευρύτερο φάσμα ηλεκτρικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων οικιακών και εμπορικών μπαταριών, όπως και φωτοβολταϊκών ηλιακών συλλεκτών, ειδικά με την εξαγορά της SolarCity.

 • cybernetic totalitarianism

 • Anestis Genk

  Καήμενε Νίκολα!

  • γιατι τι κανει λαθος ο ELON ??? για να λυπαται ο Νικολα ?

  • Anestis Genk

   Για να μην πλατειάσω ας πω πως είναι υπερβολικά μπίζνεσμαν, πιο ταιριαστό θα ήταν να την ονόμαζε Έντισον.
   Το όραμα του Νίκολα, απ΄όσο γνωρίζω, ήταν τζαμπαντάν όλα για όλους, όπως ο Προμηθέας δεν πούλησε, ούτε δεν νοίκιασε, την φωτιά στους ανθρώπους, αλλά την έδωσε τζάμπα (και χωρίς πνευματικά δικαιώματα:P).

   Επίσης ο Νίκολα έκανε επιστημονικές ανακαλύψεις, ο Έλον δεν είναι γνωστός για τις ανακαλύψεις του (αν έκανε).

   Τελικά πλατείασα ρε πστμ.

  • επιασα το σκεπτικο σου…..αλλα δεν συμφωνω !!! :-D

  • Renesis1

   Είσαι γνώστης και εσύ από οτι βλέπω της ιστορίας του Tesla. Τεράστιος επιστήμονας / εφευρέτης, πάρα πολύ μπροστά από την εποχή του, δημιούργησε πάρα πολλά τα οποία του τα στερήσανε και κλέψανε μετά το θάνατό του και ο υπερτιμημένος (ημέτερος) Edison απλά καρπώθηκε όλες τις ιδέες του Tesla.

   Πέθανε φτωχός, ενώ άλλοι πλουτίσανε με τις ανακαλύψεις του.. Είχα τη τύχη να διαβάσω κάποια βιβλία σχετικά με το τι ανακάλυψε / δημιούργησε και μου σηκώθηκε η τρίχα.. Δεν είναι τυχαίο οτι πολλά από αυτά τα κρύψανε και κάποια υιοθετηθήκανε από USAF και Nasa.

   Ένα από τα καλά που έκανε ο Elon, έστω και άθελά του, είναι που ονόμασε την εταιρεία του με το όνομα Tesla. Δεν ξέρω αν το έκανε ως φόρο τιμής ή σαν κάτι απλά πιασάρικο λόγω marketing, αλλά σίγουρα το όνομα αυτό αξίζει ιστορικής προβολής και παγκόσμιας αναγνώρισης..

  • Steve A

   ποιός Εντισον.. αυτός που έκλεβε σκυλιά κ γατιά κ τα σκότωνε μπροστά σε κόσμο για να δείξει τα ‘κακά’ του AC του Τέσλα. just a big NO NO from me! Δεν λεω καλές οι ανακαλύψεις του Εντισον αλλά μπροστά στον τέσλα γατάκι ήταν.

 • Mika

  Γι εμας δεν αλλαζει τιποτα, ετσι κι αλλιως Tesla τη λεγαμε!
  :p

  • πες το ψεματα !!!! βασικα νομιζω πως τοσα χρονια δεν το ειχα παρει πρεφα………

 • val.bouk

  παλιό το θέμα ή μπερδεύομαι? το όνομα δεν άλλαξε εδώ και κάτι μήνες? απ όταν έβγαλε τα κεραμίδια νομίζω…